Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenteri - 13.luukku: Cajun-maustetut soijarouherullat

Löysin "Kamomillan Konditoria"-blogista houkuttelevan reseptin - vieläpä, kun kaapissa kummittelee pari pussillista soijarouhetta! Samalla tämä luukku on omistettu lihaa välttelevälle ystävälleni...pakko myöntää, että parin glögilasin jälkeen näitä luulee jauheliharulliksi ;) Rohkeasti vaan kokeilemaan...





Alkuperäisestä ohjetta muokkasin korvaamalla vegaanijuuston tavallisella pizzajuustoraasteella sekä käyttämällä torttutaikinalevyjä...





CAJUN-MAUSTETUT SOIJAROUHERULLAT

1,5 dl tummaa soijarouhetta
2 rkl öljyä
1,5 dl vettä
1 tl cajunmaustetta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl soijakastiketta
1 sipuli
1 pkt torttutaikinalevyjä
tomaattipyrettä
juustoraastetta

Paista kuivaa soijarouhetta öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouheen joukkoon mausteet, soijakastike, silputtu sipuli sekä vesi. Anna kypsyä vielä viitisen minuuttia.

Sulata torttulevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä levyille ensin tomaattipyre, sitten soijarouhe ja lopuksi juustoraaste levyn päälle. Rullaa levy ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi paloiksi. Nipistä rullan pää kiinni rullaan, jotta se ei aukea uunissa.

Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia eli kunnes rullat ovat saaneet nätin ruskean värin.

1 kommentti:

  1. Mun on monesti pitänyt tehdä erilaisia rullia, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ne vaan näyttää ihan tosi hyviltä. Nyt mulla olisi kaapissa sinihomejuustoa ja mietin, että pitäisi siitä kokeilla. Ehkä joukkoon pitäisi laittaa muutakin, mutta ajattelin kokeilla myös pelkällä juustolla.

    VastaaPoista