Joulukalenterin 20.luukkuun päätyi teille viime metreille inspiraatiota antamaan kakku, joka on lainattu Pullahiireltä - suklainen mutakakku :P
SUKLAINEN
MUTAKAKKU
3 3/4 dl maitokahvia
250 g voita
200 g maitosuklaata
3 dl
ruokosokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
Kuorrute:
2
dl vispikermaa
100 g maitosuklaata
3 rkl tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
Keitä noin 1½ dl vahvaa kahvia. Lisää joukkoon maitoa,
niin että seoksesta tulee yhteensä 3 3/4 dl nestettä. Kaada maitokahvi kattilaan
ja lisää joukkoon paloiteltu voi ja suklaa sekä ruokosokeri ja kaakaojauhe.
Kuumenna seosta niin, että voi, suklaa ja sokeri sulaa joukkoon. Anna seoksen
jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita
haarukalla. Lisää kanamunat jäähtyneeseen seokseen ja vatkaa hyvin
käsivispilällä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne
lopuksi joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada massa 24-26 cm irtopohjavuokaan, jonka
pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja reunat on tarvittaessa öljytty kevyesti.
Paista 150 asteessa noin 1 h 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se
tarjoiluastialle.
Mittaa kattilaan ½ dl kermaa ja paloiteltu suklaa.
Kuumenna suklaakermaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen niin, että suklaa
sulaa. Jätä jäähtymään noin 20 minuutin ajaksi. Sekoita tomusokeri ja
kaakaojauhe keskenään ja siivilöi lopun kerman joukkoon kulhoon. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Juuri ennen kuin kerma on sopivan paksuista, erottele suklaakermasta
noin 3 rkl koristelua varten ja lisää loppu suklaakerma kermavaahdon joukkoon
koko ajan vatkaten. Vatkaa niin, että seos menee hyvin sekaisin, mutta älä
kuitenkaan ylivatkaa.
Levitä kuorrute mutakakun päälle ja halutessasi
lisää vielä erilleen otettua suklaakermaa kuorrutteen päälle koristeeksi joko
lusikoiden tai pursotuspussilla pursottaen. Herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti