Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Jouluaaton jälkiruoka - jouluinen pannacotta ja glögipäärynät...

Meillä on jouluaattona tapana lahjojen avaamisen jälkeen juoda kahvit, jonka kanssa on jokin jälkiruoka...kakut ja piparit syömme joulua odottaessa, emmekä kaipaa niitä jouluaaton kahvitteluille. Tätä Kotilieden sivuilla olevaa pannacotta-reseptiä olen ihaillut jo pari joulua, mutta nyt vasta päätin toteuttaa sen...sopivasti kaapista löytyy margaritalasit, jolla saa tähän jälkkäriin näyttävyyttä :) Koristeeksi pannacottalle tein myöskin Kotilieden ohjeella glögipäärynöitä...





JOULUINEN PANNACOTTA
2 dl kahvikermaa
4 kpl tähtianista tai kanelitanko
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
2 dl mustaherukkalikööriä tai glögiä
3 kpl liivatelehteä
tilkka kiehuvan kuumaa vettä

Koristeeksi:
2 kpl glögipäärynöitä
piparkakku

Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kahvikerma, anikset ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä. Sulata suklaa ja liivatteet kuumaan kermaan. Poista mausteet kermasta. Anna jäähtyä. Vaahdota kuohukerma ja sekoita suklaaseokseen. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai tarjoilumaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa.

Liota cassishyytelön liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvaa vettä. Sekoita liemi likööriin ja lusikoi kermahyytelön päälle. Anna hyytyä ja korista päärynälohkolla sekä piparkakulla.

Glögipäärynät:
4 kpl päärynöitä
5 dl punaviiniä
2.5 dl mustaherukkamehua
1 dl sokeria
kanelitanko
kuivattu inkivääri
1 rkl mausteneilikoita
pomeranssinkuori tai appelsiinin kuori
2 dl mustaherukkalikööriä

Mittaa viini, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuori päärynät ja keitä niitä liemessä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon likööri ja poista kokonaiset mausteet. Anna päärynöiden jäähtyä ja marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

1 kommentti:

  1. Namm, kuulostaa superherkulliselta :P
    Mullakaan ei uppoa jouluruuan jälkeen enää joulutortut tai piparit, mutta tätä söisin enemmän kuin mielellään :)

    VastaaPoista