Meillä on jouluaattona tapana lahjojen avaamisen jälkeen juoda kahvit, jonka
kanssa on jokin jälkiruoka...kakut ja piparit syömme joulua odottaessa, emmekä
kaipaa niitä jouluaaton kahvitteluille. Tätä Kotilieden sivuilla olevaa
pannacotta-reseptiä olen ihaillut jo pari joulua, mutta nyt vasta päätin
toteuttaa sen...sopivasti kaapista löytyy margaritalasit, jolla saa tähän
jälkkäriin näyttävyyttä :) Koristeeksi pannacottalle tein myöskin Kotilieden
ohjeella glögipäärynöitä...
JOULUINEN
PANNACOTTA
2 dl kahvikermaa
4 kpl tähtianista tai kanelitanko
100 g
valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl
liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
2 dl mustaherukkalikööriä
tai glögiä
3 kpl liivatelehteä
tilkka kiehuvan kuumaa
vettä
Koristeeksi:
2 kpl glögipäärynöitä
piparkakku
Pane
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kahvikerma, anikset ja sokeri
kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä. Sulata suklaa ja
liivatteet kuumaan kermaan. Poista mausteet kermasta. Anna jäähtyä. Vaahdota
kuohukerma ja sekoita suklaaseokseen. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai
tarjoilumaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa.
Liota cassishyytelön
liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata
tilkkaseen kiehuvaa vettä. Sekoita liemi likööriin ja lusikoi kermahyytelön
päälle. Anna hyytyä ja korista päärynälohkolla sekä
piparkakulla.
Glögipäärynät:
4 kpl päärynöitä
5 dl
punaviiniä
2.5 dl mustaherukkamehua
1 dl sokeria
kanelitanko
kuivattu inkivääri
1 rkl
mausteneilikoita
pomeranssinkuori tai appelsiinin kuori
2 dl
mustaherukkalikööriä
Mittaa viini, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuori
päärynät ja keitä niitä liemessä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon likööri ja
poista kokonaiset mausteet. Anna päärynöiden jäähtyä ja marinoitua jääkaapissa
seuraavaan päivään.
Namm, kuulostaa superherkulliselta :P
VastaaPoistaMullakaan ei uppoa jouluruuan jälkeen enää joulutortut tai piparit, mutta tätä söisin enemmän kuin mielellään :)