Mallasleipäsiä työkaveriltani peräisin olevalla reseptillä :) Maistuvat
uunituoreina vaikkapa marinoidun mozzarellan kanssa :P ja mikseipä joulukinkun
verhoilemanakin ;)
MALLASLEIPÄSET
3 dl piimää
30 g hiivaa (laitoin
pussin kuivahiivaa)
4 dl mallasmäskiä (kts. teko-ohjeesta)
3 tl
suolaa
1 dl tummaa siirappia
½ dl rypsiöljyä
4 dl ruisjauhoja
4-5
dl vehnäjauhoja
Lämmitä piimä noin 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva
siihen. Sekoita joukkoon valutettu mallasmäski (kiehautin 4 dl vettä ja lisäsin siihen n. 2 dl
kaljamallasta), suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja niin
paljon, että saat mukavan notkean taikinan. Alusta taikina tasaiseksi. Jauhojen
määrään vaikuttaa mäkin kosteus. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Nosta
kohonneesta taikinasta nokareita pellille, leivinpaperin päälle. Taputtele palat
jauhoitetuin käsin ohuiksi, pyöreiksi leipäsiksi. Anna leipien kohota ja paista
niitä 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti