Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenteri - 3.luukku: Mallasleipäset

Mallasleipäsiä työkaveriltani peräisin olevalla reseptillä :) Maistuvat uunituoreina vaikkapa marinoidun mozzarellan kanssa :P ja mikseipä joulukinkun verhoilemanakin ;)




MALLASLEIPÄSET

3 dl piimää
30 g hiivaa (laitoin pussin kuivahiivaa)
4 dl mallasmäskiä (kts. teko-ohjeesta)
3 tl suolaa
1 dl tummaa siirappia
½ dl rypsiöljyä
4 dl ruisjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä noin 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva siihen. Sekoita joukkoon valutettu mallasmäski (kiehautin 4 dl vettä ja lisäsin siihen n. 2 dl kaljamallasta), suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat mukavan notkean taikinan. Alusta taikina tasaiseksi. Jauhojen määrään vaikuttaa mäkin kosteus. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Nosta kohonneesta taikinasta nokareita pellille, leivinpaperin päälle. Taputtele palat jauhoitetuin käsin ohuiksi, pyöreiksi leipäsiksi. Anna leipien kohota ja paista niitä 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti