Marraskuun alkupäivinä K-Kaupasta mukaan tarttui ruokalehtinen, jossa oli
suklaan kyllästämä "Naked Cake"...Sellaisen sitten väsäsin synttäri- ja
joulualustunnelmissa :P
NAKED
CAKE
Pohja:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
50 g voita
sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
(tummaa)
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1½ dl
kahvia
Suklaaganache:
2 prk vispikermaa
350 g tummaa
leivontasuklaata
30 g voita sulatettuna
Lisäksi:
3/4 dl
kinuskikastiketta
50 g tummaa leivontasuklaata rouhittuna
n. 1/4 dl Dr.
Oetker fudgepaloja
Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni
irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita
arkit kiertämään vuoan sisäreunoja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja
leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi
taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina
vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku
on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta
tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen
osaan.
Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada
suklaarouheen päälle kulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi.
Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä
suklaa jääkaappiin tunniksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä
vatkaa.
Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen
leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä
päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle.
Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle
vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros
suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään
muutamaksi tunniksi.
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös isompaan
irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35-40
minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti