Kala kuuluu ehdottomasti joulupöytään! Ja nyt, kun satuin perehtymään
saaristolaisleivän tekoon, sopiikin tehdä lohitartarleipiä
kylmäsavulohesta...tässä yhteydessä sellainen huomautus, että sille
("raaka")kalakammoiselle tehtiin tartarleipä katkaravuista
;)
LOHITARTARLEIVÄT150 g kylmäsavulohta
kirjolohen mätiä
TAI edellisten tilalle katkarapuja
1-2 kpl punasipulia
1 prk ranskankermaa
tuoretta tilliä tai
ruohosipulia
mustapippuria
sitruunamehua
saaristolaisleipää
(salaattisekoitusta, kananmunia, balsamicokastiketta)
Kuutioi savulohi
pieneksi. Sekoita lohi, mäti, kuutioitu punasipuli ja ranskankerma keskenään. Mausta seos
tillillä/ruohosipulilla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Leikkaa
saaristolaisleivästä viipaleita ja voitele ne ruohosipulituorejuustolla. Lusikoi viipaleiden päälle lohitartaria - itse laitoin viipaleiden päälle ensin salaatista jäänyttä salaattisekoitusta. Koristele annokset mädillä ja tillillä/ruohosipulilla - keitin vielä annoksen kananmunat, jotka lohkosin neljään osaan sekä kruunasin annoksen balsamicokastikkeella. Tarjoile kyytipoikana
kylmää valkoviiniä...
Mullakin on yksi lohitartarohje minkä laitoin vasta blogiin, mutta siihen tulee myös piparjuuritahnaa.
VastaaPoistaItse tykkään ainakin katkaravuista, myös esimerkiksi katkarapuhyydyke tai kakku voisi olla kiva jouluksi. Tykkään todella paljon lohiruoista, mutta myös muut kalat menee. Lohi ja silli vaan on taitaa olla ne jouluisimmat.