Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 25. joulukuuta 2014

2014-12-24 Erilainen jouluaatto - juustoinen porokeitto, pieni noutopöytä ja piparkakkuleivokset...

Koska viime jouluna äitini sai lahjaksi lahjakortin koti-joulua varten, päädyin tänä vuonna kokkailemaan vanhempieni luokse - ukaasit olivat kovat: sotkea ei saanut ja tiskikonettakaan ei turhan usein saanut käyttää!

Kukat Antin Kukasta


Alkuruokana toimi aikoinani Meanwhile in Longfield-blogista ottamani juustoinen porokeitto - keiton seurana palanen Turun joulumarkkinoilta ostettua saaristolaisleipää...

JUUSTOINEN POROKEITTO

(6 annosta)
2 pkt pekonia
150 g savupororouhetta
1 l lihalientä
3 pkt savuporo-Koskenlaskijaa
tuoretta persiljaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pilko toisen pekonipaketin sisältö pieneksi ja ruskista pekonit kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sitten savupororouhe ja lihaliemi. Anna kiehahtaa ja sulata sitten Koskenlaskija nokareina keittoon. Anna taas kiehahtaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita, kuten suolaa ja mustapippuria. Jätä keitto pulputtamaan pienelle lämmölle siksi aikaa kun valmistat lisukkeet. Ruskista toisen pekonipaketin sisältö pannulla ja lisää keittoannoksen päälle rapeita pekonisiivuja sekä pieneksi silputtua persiljaa.
Pääruokapöytä koostui kinkusta, lihahyytelöstä, himosilakoista, perunalaatikosta (kiitokset tekijälle <3), porkkanalaatikosta, italiansalaatista ja rosollista sekä karpaloisesta leipäjuustosalaatista. Lisäksi oli pieni juustolautanen Aura-juustosta, Castellon valkohomejuustosta, Luostari-juustosta ja Mustapekka-juustosta sekä saaristolaisleivästä ja suolakekseistä. Olemme tarkoituksella karsineet tätä ruokalajien määrää - kuten jo glögipata-aiheisessa kalenteriluukussa mietimme...Ruokajuomana niin alkuruualle kuin pääruuallekin toimi chileläinen punaviini - Viña Maipo Cabernet Sauvignon 2013.
Jälkiruuaksi tein piparkakkuleivoksia - vaikkakin itseasiassa leivon sen kakun muotoon. Tämä olikin viime joulunaikaan oikea hitti :P
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti