Käväisin aatonaattona vanhempieni luona leipomassa aattoa varten jälkkärikakun.
Samalla leivoin Finnamylin esitteestä ottamani ohjeen mukaan miniciabattoja ja
täytin ne italialaisittain tuorejuustolla, rucolalla, tomaatilla, mozzarellalla
ja salamilla. Tässä tapauksessa miniciabattoista tuli kylläkin jättiversioita ja lisäksi ajatuksissani laitoin vehnäjauhoja hiivaleipäjauhojen sijaan - mutta erittäin herkullisia :P Seuraavaksi on harkinnassa täyttää näitä pulled porkilla...
MINICIABATTA 20 kpl
1 1/2 dl
perunajauhoja
8 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
25 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl
suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita jauhot keskenään.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, siirappi ja noin
puolet jauhoseoksesta. Sekoita taikina vellimäiseksi. Lisää öljy ja loput jauhot
vähitellen. Taikina saa olla mahdollisimman pehmeää. Ripottele pinnalle jauhoja
ja peitä kulho hyvin. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30
minuuttia.
Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat
pois ja jaa taikina 20 osaan. Jauhota kädet ja muotoile pitkiä leipäsiä
leivinpaperin päälle pellille. Leipäset saavat olla rosoisia ja käsin tehdyn
näköisiä. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30
minuuttia.
Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia uunin alimmalla tai
toiseksi alimmalla tasolla. Pane uunin pohjalle matala vesikulho paistamisen
ajaksi, jotta leipästen pinnasta tulee rapea. Leipäset ovat kypsiä, kun ne
kumisevat pohjaan koputettaessa. Leipäset ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti