Vuosia sitten tein jouluksi Yhteishyvän ohjeella suklaarusinakakun ja olinkin jo tovin suunnitellut sen tekemistä toistamiseen...joten tässä se nyt on :P
SUKLAARUSINAKAKKU
3 munaa
2 dl sokeria
100 g leivontamargariinia
100 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl suklaarusinoita
0,5 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
3 rkl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
Koristeeksi:
1 dl suklaarusinoita
Vatkaa munat ja
sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina
joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää hieman jäähtynyt
suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat
jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa.
Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Valmista
suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina
joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun
pintaan. Koristele suklaarusinoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti