Pikkujouluihin tein pipari-juustokakun - ohje on peräisin "Baking my dream cakes"-blogista. Koristeeksi laitoin Carneval Prinsessa-keksejä - kakkua syödessä muisteltiinkin mun 10-vuotissynttärikakkua, jossa oli koristeena silloisia Hannu&Kerttu-keksejä <3
JOULUINEN PIPARI-JUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g piparkakkuja
80 g
voita
Juustokakkuseos:
4 dl vispikermaa
400 g piparkakkurahkaa
200 g Philadelphia-tuorejuusto Marabou - käytin ainoastaan yhden rasian, 160 g
1-2 tl
vaniljasokeria
½ dl vettä
5 liivatelehteä
Murskaa keksit
tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele keksitaikina 24 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla on
pingotettuna leivinpaperi. Vuoan reunat voi sivellä ohuelti ruokaöljyllä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota
vispikerma. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja rahka. Kiehauta vesi ja sulata
joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivateseos pienissä erissä, ohuena nauhana,
hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Koristele pinta. Hyydytä jääkaapissa noin 3-4 tuntia tai yön yli
(mieluiten yön yli). Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Lurps, onpas taas herkullisen näköistä. Mahtaako tuo maustettu rahka sopia vatsainvalidille?
VastaaPoistaTuo Arlan piparkakkurahka ompi laktoositonta :)
Poista