Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 4. joulukuuta 2014

2014-12-04 Joulukalenterin 4.luukku: Glögipata

Joulunalusajan kemuihin sopii ruuaksi naudanlihasta tehty glögipata - Snellmanin ohjeella. Itse tein pataa perheemme pikkujoulukemuihin. Sen seurana oli peruna- ja porkkanalaatikkoa ja rosollia sekä karpaloista leipäjuustosalaattia. Pidin pataa uunissa parisen tuntia ja vielä senkin jälkeen sen puolisen tunnin ajan, jona laatikot lämpenivät uunissa. Ruokakeskusteluksi pikkujouluissamme tulikin, ettei jouluna vaadita pöytään paljoakaan tämän enempää ruokaa - hyvä ruoka, parempi mieli :) 





GLÖGIPATA
400 g naudan paistisuikale
1 l glögiä
2 punasipulia
4 rkl vasikanfondia      - käytin riistafondia
4 rkl soijaa
3 tl persiljaa
15 mantelia
1 ripaus kanelia
(1 ripaus suola)

Ruskista naudanpaisti padassa tai pannulla. Pilko sipuli. Lisää kaikki ainekset pataan ja anna muhia uunissa parin tunnin ajan.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vuorostani jään odottamaan sitä mustapekka-padan ohjetta ;)

      Poista