Joulunalusajan kemuihin sopii ruuaksi naudanlihasta tehty glögipata - Snellmanin ohjeella. Itse tein pataa perheemme pikkujoulukemuihin. Sen seurana oli peruna- ja porkkanalaatikkoa ja rosollia sekä karpaloista leipäjuustosalaattia. Pidin pataa uunissa parisen tuntia ja vielä senkin jälkeen sen puolisen tunnin ajan, jona laatikot lämpenivät uunissa. Ruokakeskusteluksi pikkujouluissamme tulikin, ettei jouluna vaadita pöytään paljoakaan tämän enempää ruokaa - hyvä ruoka, parempi mieli :)
GLÖGIPATA
400 g naudan paistisuikale
1 l glögiä
2 punasipulia
4 rkl
vasikanfondia - käytin riistafondia
4 rkl soijaa
3 tl persiljaa
15 mantelia
1 ripaus
kanelia
(1 ripaus suola)
Ruskista naudanpaisti padassa tai pannulla.
Pilko sipuli. Lisää kaikki ainekset pataan ja anna muhia uunissa parin tunnin
ajan.
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaMinä vuorostani jään odottamaan sitä mustapekka-padan ohjetta ;)
Poista