Olen pähkäillyt mitä tarjoaisi joulupäivän aterialla - alkaa näyttää siltä, että luultavimmin sinne pääsee ruohosipulijuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetty porsaan ulkofilee :)
JUUSTOLLA JA TOMAATEILLATÄYTETTY PORSAAN ULKOFILEE
n. 1 kg porsaan ulkofilettä
1 pkt Castellon ruohosipuli-tuorejuustoa
1-2 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
kuivattua basilikaa ja timjamia
suolaa ja mustapippuria
voita ja rypsiöljyä
Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen ruuanlaittoa. Leikkaa fileestä rasva ja kalvot pois. Leikkaa fileen yläreunaan pitkittäinen viilto melkein loppuun asti. Leikkaa samanlainen viilto alas vastakkaiselle puolelle, jolloin muodostuu sivusta katsoen s-kirjain. Levitä filee levyksi leikkuulaudan päälle (itse käytin leivinpaperia) ja nuiji kevyesti. Mausta filee molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja levitä sen päälle juustoviipaleita ja aurinkokuivattua tomaattia sekä mausta yrteillä. Kääri filee rullalle ja sido narulla. Ruskista filee voi-öljyseoksessa ja kääri sen jälkeen folioon. Nosta filee uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 55 minuuttia. Voit käyttää lihalämpömittaria fileen paksuimmassa kohdassa (70 astetta) - itse en sitä käytä, sillä emme ole ylimpiä ystäviä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti