Tässä vinkki, joka ehtii vielä jouluaaton kahvitteluille - glögikakku, jonka alkuperäisen ohjeen olen ottanut "Painted By Cakes"-blogista. Itsellä oli hiukan ongelmia glögikiilteen toteutuksen kanssa, mutta mitäpä ei koristeilla peittäisi ;) Aivan ihanan makuinen :P
GLÖGIKAKKU
Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g voita
Valkosuklaamousse:
400 g tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 kpl Pandan valkosuklaalevyä
4 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Kiille:
4 dl glögiä
2 kpl liivatelehteä
Koristeet:
kanelitankoja
valkosuklaata
Öljyä kasviöljyllä noin 25 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reuna
ja tomusokeroi se. Aseta irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoilualustalle.
Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru keskenään ja
painele seos irtopohjavuoan reunan sisälle tarjoilualustalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja jätä se
jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja
sulata liivatteet siihen. Jätä liivateliemi hetkeksi
jäähtymään. Sekoita vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa
tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan pallovispilällä
sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti
joukkoon kermavaahto.
Kaada valkosuklaamousse vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai pakastimessa noin
puoli tuntia.
Laita kiilteen liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna glögi
lähes kiehuvaksi. Sulata liivatelehti glögiin ja anna seoksen jäähtyä
hetken aikaa. Kaada kiille kakun päälle ja annan kakun hyytyä
jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Koristele kakku kanelitangoilla ja raastetulla valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti