JOULUISET POROTORTUT
Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g voita
1 prk maitorahkaa
2 ½ dl ruisjauhoja
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
suolaa
Porotäyte:
100 g poron kylmäsavuleikettä
~1 rs ruohosipulituorejuustoa
2 dl emmental-juustoraastetta
pippuria
Voiteluun:
1 kananmuna
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Pane taikina noin puoleksi tunniksi kylmään kovettumaan.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Taita levy kolmin kerroin ja kauli uudelleen vielä kaksi kertaa aina kolmin kerroin taittaen. Poista ylimääräiset jauhot taitosten välistä pullasudilla. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Hienonna poro ja sekoita tuorejuuston ja juustoraasteen kanssa. Mausta porotäyte pippurilla.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 36 x 54 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 9 x 9 cm neliöitä. Tee neliöiden kulmiin noin 3 cm viillot kohti keskustaa. Levitä täyte keskelle ja taita joka toinen sakara keskelle. Nipistä taitoskohta kiinni. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Tarjoa tortut haaleina.
~1 rs ruohosipulituorejuustoa
2 dl emmental-juustoraastetta
pippuria
Voiteluun:
1 kananmuna
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Pane taikina noin puoleksi tunniksi kylmään kovettumaan.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Taita levy kolmin kerroin ja kauli uudelleen vielä kaksi kertaa aina kolmin kerroin taittaen. Poista ylimääräiset jauhot taitosten välistä pullasudilla. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Hienonna poro ja sekoita tuorejuuston ja juustoraasteen kanssa. Mausta porotäyte pippurilla.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 36 x 54 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 9 x 9 cm neliöitä. Tee neliöiden kulmiin noin 3 cm viillot kohti keskustaa. Levitä täyte keskelle ja taita joka toinen sakara keskelle. Nipistä taitoskohta kiinni. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Tarjoa tortut haaleina.
Täällä vaan herkkujen esittely jatkuu. Pitäisiköhän kokeilla itsekin.
VastaaPoistaNyt ne porotortut huutaa mun nimeä pakastimessa...porotorttu ja lasi kirsikkaglögiä...taidanpa maanantai-illalla aloittaa joululomani sillä :)
VastaaPoista