Tovin olen ihaillut siinä jo kuuluisaksi tulleessa Valion lehtisessä ollutta
mustikkamurupiirakkaa. Piirakan tein kaksinkertaisena isolle uunipellille - ohje
alla on 30x23 cm:n vuokaan...piirakan kanssa maistui vaniljakastike, jota
kannattaa poimia kaupasta mukaan heti pari purkkia samantien ;)
MUSTIKKAMURUPIIRAKKA
3 kpl kananmunaa
1 ½
dl sokeria
1 ½ dl juoksevaa leivontamargariinia
200 g
vaniljatuorejuustoa
1 dl kevytmaitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
4 dl mustikoita
muruseos:
1 dl cashewpähkinöitä,
kuorellisia manteleita tai kaura-ruishiutaleita
1 dl sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa
leivontamargariinia
tarjoiluun:
vaniljakastiketta
Muruseos:
Aloita
muruseoksen valmistuksesta. Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi
veitsellä tai monitoimikoneessa. Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet)
vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
Lisää sokerit, vehnäjauhot ja margariini. Nypi seos
tasaiseksi.
Taikina:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi
vaahdoksi. Yhdistä margariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää
rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat. Kaada taikina leivinpaperilla
vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista uunin alaosassa 175
asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita,
kypsennysaika on n. 47 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti