Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

2014-07-04 Synttärivieraille - mansikkainen juustokakku...

Äitini vanheni jälleen vuodella <3




Lahjapaketista paljastui tasapainolauta, kuohuviinipullo sekä erilaisia pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita <3 Voi sitten miettiä käyttääkö lautaa ja kuohujuomaa samaan aikaan ;)





Yllätysvieraiden varalta pyöräytettiin mansikkainen juustokakku :P Ohje on peräisin TÄÄLTÄ :)





MANSIKKAINEN JUUSTOKAKKU
Pohja:
~ 1 pkt Digestive -keksejä
n. 100 g voita

Täyte:
2 prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1 prk vaniljamaitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Mansikkasose:

2 dl soseutettuja mansikoita
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle:
Mansikkasiivuja + kiille
Hasselpähkinärouhetta + fariinisokeria
karamellisiirappia

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista mansikkasose soseuttamalla mansikat - pakastemansikatkin käy. Lisää sokerit ja perunajauhot.

Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja ranskankerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon sokerit. Lisää kananmunat seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Kasaa seuraavaksi kakku - kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Kaada puolet mansikkasoseesta sinne tänne täytteen päälle ja sekoita hieman veitsellä. Kaada loput täytteestä vuokaan. Lisää vielä loput mansikkasoseesta täytteeseen ja levitä veitsellä hieman, jotta mansikkaraita leviää kakkun tasaisemmin. Laita vuoka uuniin alimmalle tasolle ja paista sitä 175 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liian nopeasti, niin voit peittää sen paiston loppuvaiheessa foliolla.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin otat reunat pois - mielellään yön yli jääkaapissa. Koristele mansikkaviipaleilla ja peitä pinta hyytelösokerista tehdyllä kiilteellä. Paahda pannulla hasselpähkinärouhetta ja hieman fariinisokeria. Ripottele jäähtynyt seos mansikoiden päälle. Lopuksi kaada kakun päälle ja sivuille reilusti karamellisiirappia (tai vaahterasiirappia).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti