Äitini vanheni jälleen vuodella <3
Lahjapaketista paljastui tasapainolauta, kuohuviinipullo
sekä erilaisia pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita <3 Voi sitten miettiä
käyttääkö lautaa ja kuohujuomaa samaan aikaan ;)
Yllätysvieraiden varalta pyöräytettiin mansikkainen
juustokakku :P Ohje on peräisin TÄÄLTÄ :)
MANSIKKAINEN JUUSTOKAKKU
Pohja:
~ 1 pkt Digestive
-keksejä
n. 100 g voita
Täyte:
2 prk Sunnuntai
vaniljatuorejuustoa
1 prk vaniljamaitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl
sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
Mansikkasose:
2 dl
soseutettuja mansikoita
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoja
Päälle:
Mansikkasiivuja +
kiille
Hasselpähkinärouhetta +
fariinisokeria
karamellisiirappia
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita
sulatettu voi joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja
reunoille.
Valmista mansikkasose soseuttamalla mansikat -
pakastemansikatkin käy. Lisää sokerit ja perunajauhot.
Valmista täyte.
Vatkaa tuorejuusto, rahka ja ranskankerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon sokerit.
Lisää kananmunat seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Kasaa
seuraavaksi kakku - kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Kaada puolet
mansikkasoseesta sinne tänne täytteen päälle ja sekoita hieman veitsellä. Kaada
loput täytteestä vuokaan. Lisää vielä loput mansikkasoseesta täytteeseen ja
levitä veitsellä hieman, jotta mansikkaraita leviää kakkun tasaisemmin. Laita
vuoka uuniin alimmalle tasolle ja paista sitä 175 asteessa noin 1 tunti 30
minuuttia. Jos pinta tummuu liian nopeasti, niin voit peittää sen paiston
loppuvaiheessa foliolla.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin otat reunat
pois - mielellään yön yli jääkaapissa. Koristele mansikkaviipaleilla ja peitä
pinta hyytelösokerista tehdyllä kiilteellä. Paahda pannulla
hasselpähkinärouhetta ja hieman fariinisokeria. Ripottele jäähtynyt seos
mansikoiden päälle. Lopuksi kaada kakun päälle ja sivuille reilusti
karamellisiirappia (tai vaahterasiirappia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti