Arkimuonaa - ohje on lainattu Kaappaus keittiössä-ohjelmasta...ja piti tietysti
leikata puukolla sormeenkin kaalia pilkkoessa ;) Joka tapauksessa oikein maistuvaa kaalilaatikkoa :P
KAALILAATIKKO
n. 1 kg kaalia
1 kpl sipulia
1
kpl porkkanaa
400 g nauta-sika-jauhelihaa
1 dl
puuroriisiä
meiramia
suolaa, pippuria
1 lihaliemikuutio
2-3 rkl
tummaa siirappia
Laita puuroriisi kiehumaan ensimmäisenä, niin se
valmistuu samalla kun teet muuta. Kiehauta 2,5 dl vettä ja lisää 1dl riisiä
kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Laske keittolevyn lämpötila ja keitä
riisiä hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Halutessasi voit maustaa riisin keitinveden suolan sijaan pienellä palalla
lihaliemikuutiota.
Pese ja kuori porkkanat, kuori sipuli. Pilko kaali,
porkkana ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Paista palat paistinpannulla voin ja
öljyn sekoituksessa miedolla lämmöllä niin, etteivät ne ruskistu mutta kypsyvät
ja pehmenevät. Kaada pehmenneet kaalit pois pannulta odottamaan sellaiseen
reilunkokoiseen astiaan, jossa voit myöhemmin sekoittaa kaikki aineet yhteen.
Jatka paistamista samalla pannulla niin saat maut talteen. Tarvittaessa voit
huuhtaista pannua pienellä vesimäärällä ja kaataa veden kaalien
päälle.
Paista jauheliha kypsäksi ja mausta se suolalla, pippurilla ja
meiramilla. Kaada valmis jauheliha kaalin sekaan ja jatka samalla
paistinpannulla, älä pese pannua välillä! Lisää pannulle 3-4 dl vettä ja sekoita
sekaan lihaliemikuutio - käytin kasvisliemikuutiota, joka toimi hyvin
tässä.
Lisää kypsät riisit kaalin ja jauhelihan sekaan. Sekoita ainekset
keskenään hyvin sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Voitele
uunivuoka ja kaada kaali-jauhelihaseos vuokaan. Lisää päälle tummaa siirappia ja
valmistamasi lihaliemi. Kypsennä kannen alla 180-asteisessa uunissa 1,5 – 2
tuntia. Tarvittaessa lisää vettä. Tarjoile puolukkahillon ja salaatin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti