Illallinen eiliselle synttärisankarille <3
Grillasin naudan ulkofilepihvit sekä täytettyjä
suippopaprikoita. Paprikoiden ohje on peräisin Sitruunaruoho-blogista :) Lisäksi
grillissä käväisi halloumijuustoviipaleet, jotka päätyivät mansikkaiseen
halloumisalaattiin - salaatti syntyi samaan tyyliin, kuten tovi sitten blogissa
ollut mansikkainen leipäjuustosalaattikin - NAM :P
TÄYTETYT SUIPPOPAPRIKAT
3 kpl punaista
suippopaprikaa
200 g fetajuustoa
2 kpl tomaattia
kourallinen tuoretta
basilikaa
1 kpl limen mehu
mustapippuria
Sekoita täytteen ainekset.
Huuhtele paprika. Tee paprikoihin viilto pitkälle sivulle, poista siemenet.
Täytä paprikat fetamuusilla ja grillaa, kunnes pinta on sopivan hiiltynyt. Itse
grillasin paprikat foliovuoassa.
Ruokajuomana
toimi etelä-afrikkalainen Nederburg Winemaster's Reserve Shiraz 2012-punaviini,
joka päätyi ostoskassiin Alkon hyllyn päädyssä olleista
"grilliviineistä".
Jälkiruuaksi nautittiin
Amerikan herkkuja - S'mores...Olen joskus kuullut näistä, mutta lopullisesti
törmäsin näihin Pullahiiren blogissa menneellä viikolla - rehellinen vastaus: ei
oikein onnistunut, eikä kyllä tykättykään...ei tehdä vastaisuudessa, loput
vaahtokarkit syödään paljaaltaan kylminä!
S´mores
(6:lle)
12 keksiä
(esim. Marie)
6 keksin kokoista maitosuklaapalaa
6 isoa
vaahtokarkkia
Ota keksit, suklaat ja vaahtokarkit hyvin esille. Näin
ollen saat helposti kasattua s´mores leivonnaisen, kun olet vaahtokarkin
paahtanut. Laita vaahtokarkit (yksi kerrallaan) grillitikkuun. Grillaa
vaahtokarkkia, kunnes se on sopivasti lämmennyt ja ottanut väriä halutun
mukaisesti. Ota yksi keksi ja laita suklaapala keksin päälle. Ota valmiiksi myös
toinen keksi. Laita vaahtokarkki tikun kanssa suklaan päälle. Paina kevyesti
toinen keksi vaahtokarkin päälle ja vedä tikku pois vaahtokarkin sisältä. Varo
sormien polttamista! Nautiskele heti lämpimänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti