Eräs ystäväni ajoi pidemmän matkan päästä viettämään päivää mökillemme <3
Päivään kuului mm. grillailua (taisi olla sama menu kuin juhannuksena -
valkosipulit vaan kokivat loppunsa grillissä) ja herkullista jälkiruokaa.
Alunperin piti tehdä jälkkäri mansikoita, mutta koska ne eivät olleet kypsyneet
myyntiin, päädyin pikaratkaisuna banaaniin - hyvää sekin :P Itsellä on tapana
pitää aina digestive-keksejä valmiiksi jauhettuna kaapissa isompikin määrä,
joten torttu syntyi varsin vaivattomasti :)
BANOFFEE-TORTTU
Pohja:
300 g
digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
toffeeksi keitettynä
n. 2 kpl banaania
1 prk vispikermaa
Pinnalle:
kaakaojauhetta
Hienonna keksit monitoimikoneessa ja
lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja
levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Levitä toffee-maitotiiviste pohjan päälle sekä lado pinnalle banaaniviipaleita.
Vaahdota vispikerma ja levitä se banaanien päälle. Koristele torttu sihtaamalla
päälle kaakaojauhetta.
Tuliaisena saimme herkullista vadelmapiirakkaa ja
Laitilan virvoitusjuomatehtaan limonadia ...niitä sitten nautimme iltasella
jalkapallon ja radion kuuntelun lomassa - kiitokset vaan leipurille <3
Loppuja limonadeja terästimme hiukan kuuluisaksi tulleella omena-bacardilla ja
ainakin minun sitruunajuoma sopi siihen hyvin :P Samoin testasimme
raparperimehun sillä...laitankin erittäin hyvän mehuohjeen mukaan tähän
postaukseen - enempää ette toistaiseksi kuule omena-bacardista, sillä pullo tuli
tyhjäksi ;)
RAPARPERI-SITRUUNAMEHU
5 l pieniksi paloiksi leikattua
raparperia
3 viipaloitua sitruunaa
kylmää, raikasta
vettä
sokeria
Raparperisilppu ja pestyt, ohuiksi viipaleiksi leikatut
sitruunat kaadetaan tilavaan astiaan (esim. ämpäriin). Päälle kaadetaan sen
verran vettä, että ne peittyvät. Astia pidetään viileässä paikassa 3-4
vuorokautta. Mehu siivilöidään ja kuumennetaan 70 asteeseen. Maustetaan
sokerilla maun mukaan ja kaadetaan kuumana puhtaisiin pulloihin (itse käytämme
pakasterasioita, joissa pakastamme mehun). Mehu on välittömästi valmista
käytettäväksi. Ennen tarjoilua se laimentaan sopivan vahvuiseksi. Ohje on
peräisin Kotiliedestä 11/76 - eli hyväksi todettu :)
Banoffeta mun pitänyt kokeilla jo vuosia! Vaikuttaa todella makealta ja herkulliselta. :P
VastaaPoistaVastaus hiukan viipyi, sillä eihän tää bloggeri pelitä iPhonessa ja iPadissa kunnolla :( Mut parempi myöhään, kunnei milloinkaan! Tuo Banoffee on yksi mun lemppari kakuista - suosittelen ehdottomasti kokeilemaan :)
VastaaPoista