Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 21. heinäkuuta 2014

2014-07-19 Salaatin kaveriksi - Mustapekka-boston...

Lauantaiseksi iltapalaksi olin aikasemmin päivällä pyöräyttänyt Mustapekka-bostonin. Alkuperäinen ohje on peräisin Valiolta ja siinä olevat herkkusienet korvasin pienellä määrällä aurinkokuivattuja tomaatteja. Boston-leivän lisäksi tein samaista halloumisalaattia kuin uutena vuonnakin.





MUSTAPEKKA-BOSTON 

½ pkt hiivaa
1 prk Valio Crea Mustapekka-ruokakermaa

½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja

½ dl juoksevaa leivontamargariinia

täyte:
juoksevaa leivontamargariinia
1 pkt pekonia
200 g herkkusieniä
1 iso sipuli
1 pkt Valio Mustapekka makea chili-tuorejuustoa (TAI Pippuri-tuorejuustoa)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi margariini. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. Kuutioi pekoni ja herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekoni, sieni ja sipuli paistinpannussa. Vaivaa kohonnut taikina. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle pekoni-sieni-sipuli-seos. Murenna tuorejuusto täytteen päälle. Kieritä rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm:n paloja ja asettele vuokaan (Ø 22 cm) väljästi - irtopohjavuoan vuorasin märällä, rypistetyllä leivinpaperilla :) Kohota. Kypsennä bostonleipä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä - itsellä oli 45 min. Tarjoa kateleipänä sosekeittojen tai salaattien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti