Lauantaiseksi iltapalaksi olin aikasemmin päivällä pyöräyttänyt
Mustapekka-bostonin. Alkuperäinen ohje on peräisin Valiolta ja siinä olevat
herkkusienet korvasin pienellä määrällä aurinkokuivattuja tomaatteja.
Boston-leivän lisäksi tein samaista halloumisalaattia kuin uutena
vuonnakin.
MUSTAPEKKA-BOSTON
½ pkt hiivaa
1 prk Valio Crea
Mustapekka-ruokakermaa
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 rkl
tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa
leivontamargariinia
täyte:
juoksevaa leivontamargariinia
1 pkt
pekonia
200 g herkkusieniä
1 iso sipuli
1 pkt Valio Mustapekka
makea chili-tuorejuustoa (TAI Pippuri-tuorejuustoa)
Murenna hiiva
kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Alusta
taikinaan jauhot ja lopuksi margariini. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi
liinalla peitettynä. Kuutioi pekoni ja herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista pekoni, sieni ja sipuli paistinpannussa. Vaivaa kohonnut taikina. Kauli
taikina levyksi. Levitä päälle pekoni-sieni-sipuli-seos. Murenna tuorejuusto
täytteen päälle. Kieritä rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm:n paloja ja asettele
vuokaan (Ø 22 cm) väljästi - irtopohjavuoan vuorasin märällä, rypistetyllä
leivinpaperilla :) Kohota. Kypsennä bostonleipä 200 asteessa n. 30 min tai
kunnes kypsä - itsellä oli 45 min. Tarjoa kateleipänä sosekeittojen tai
salaattien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti