Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

2013-12-11 JOULUKALENTERIN 11.LUUKKU

PIPARKAKKULEIVOKSET 

- Tästä luukusta paljastuu yksi mahdollinen vaihtoehto jouluaaton kahvitteluihin - piparkakkuleivokset! Ohje on napattu Teijalta Joulureki-blogista :) Leivokset sisältävät Arlan piparkakkurahkaa sekä Fazerin piparkakkusuklaata, joka muuten on lemppariani joulunajan suklaista :P Teija oli blogissaan tehnyt leivoksia, mutta itse tein pienehkön nelikerroksisen kakun leikkaamalla pohjan neljään osaan - ihana kakku, suosittelen...ruma (ainakin minun tekemänä), mutta maistuva ;) Syöjiltä saamani palautteen mukaan: tätä pitää tehdä uudelleenkin :P




PIPARKAKKULEIVOKSET

(15 kpl)
Pohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
3½ rkl vehnäjauhoja
2½ rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorijauhetta
½ tl neilikkaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen vaahdon sekaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa lämmin pohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Leikkaa pohja kahteen samankokoiseen osaan.

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk piparkakkurahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon sekaan varovasti rahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä täyte toisen pohjanpuolikkaan päälle tasaisesti. Laita toinen pohjan puolikas täytteen päälle kakuksi. Leikkaa kakun reunat tasaisiksi. Leikkaa kakku leivoksen kokoisiksi neliöiksi.

Kuorrutus:
300 g (1 levy) piparkakkusuklaata
n. 1 dl kermaa
n. 1 rkl voita

Sulata suklaa kerman ja voin kanssa mikroaaltouunissa 20 sekuntia kerrallaan jokaisen sulatuskerran jälkeen sekoittaen. Valuta kuuma suklaa lämpimänä leivosten päälle ja tarvittaessa tasoita veitsellä.

Vaihtoehtoisesti voi kuorruttaa koko kakun kerralla ja leikata vasta sen jälkeen paloisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti