Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 3. joulukuuta 2013

2013-12-03 JOULUKALENTERIN 3.LUUKKU

AFRIKKALAINEN KUKKA

- Nyt äkkiä virkkuukoukku ja langat esiin, sillä ehdit vielä hyvin tehdä kaulaliinan afrikkalaisista kukista. Jos haluat olla "laiska", kuten minä, käytä raita-lankaa - ei tule niin paljon pääteltävää kuin silloin, jos teet joka kerroksen eri värillä ;) Tee sopiva määrä kukkasia ja ompele ne pötköksi....sen jälkeen voit tehdä kaulaliinaan reunakerroksia kiinteillä silmukoilla, jolloin huivista tulee aaltomainen :)VIRKKAA AFRIKKALAISIA KUKKIA
1. krs: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa (kjs) ja yhdistä renkaaksi piilosilmukalla (ps).
HUOM! 2.-6. krs:n alkaessa ensimmäinen pylväs korvataan aina 3 kjs:lla.
2. krs: 6 x (2 p 1 kjs) aloitusrenkaaseen. Sulje krs ps:lla.
3. krs : Ota työhön uusi lankaväri. Virkkaa jokaiseen kuuteen ketjusilmukkalenkkiin (2 p 1 kjs 2 p). Sulje krs ps:lla.
4. krs: Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkalenkkiin 7 p. Sulje krs ps:lla.
5. krs: Ota työhön uusi lankaväri. Virkkaa jokaiseen pylvääseen 1 kiinteä silmukka (ks). Virkkaa pylväsryhmien väliin 1 ks niin, että viet koukun 3. krs:n ketjusilmukan alta - näin muodostuvat terälehdet.
6. krs: Ota työhön uusi lankaväri. Virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan 1 p, virkkaa kuitenkin aina terälehden keskelle (1 p 1 kjs 1 p).


Ystäväni Johannan tekemä peitto :)

2 kommenttia:

  1. Nuo Afrikankukat on kyllä ihania. Me yritettiin noita opetella, mutta multa tää ei oikein sujunut... Isoäidinneliötkin oli vähän sellainen projekti, joka ei multa suju. ;) Mutta onneksi muut osaa näitä tehdä ja saan ihastella niitä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, kun äitini muutama vuosi sitten opetti mulle isoäidinneliötä - sitä kyllä tahkottiin monta päivää ennenkuin meni kaaliin ;) Täytyypä kaivaa taas joku vauvanpeitto-tekele esiin :)

      Poista