Päätin lauantaiksi tehdä kvinoasalaattia, kun kerran siemeniä kaapissa on - ettei vaan pääse käymään niin, että ostaa paketin ja käyttää kerran ;)
KVINOSALAATTI PARMANKINKULLA JA FETALLA
2 dl kvinoa-siemeniä
4 dl vettä
1 tl suolaa
kastike:
1 kpl sitruuna
½ dl öljyä - käytin rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
lisäksi:
½-1 kpl kurkku
½-1 rs kirsikkatomaatteja
persiljaa
½-1 kpl granaattiomena
3 kpl viikunaa - käytin kuivattuja, pehmeitä viikunoita, kunnen löytänyt tuoreita
1 pkt parmankinkkua
100-200 g fetajuustoa
rucolaa
Huuhtele kvinoa-siemeniä kylmässä vedessä ja lisää ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen - keitä niitä 15 minuuttia. Kuutioi kurkku, puolita kirsikkatomaatit,
silppua persilja sekä kaavi granaattiomenasta siemenet. Nosta kvinoa, kurkut, kirsikkatomaatit, persiljat,ja granaattiomenan
siemenet isoon kulhoon. Tee sitruunamehusta, öljystä ja mustapippurista sekä suolasta itsellesi sopivan makuinen kastike.
Sekoita hyvin. Asettele lautaselle rucolaa ja sen päälle nostele salaattia. Leikkaa viikunat
lohkoiksi. Asettele viikunat, parmankinkut ja
fetajuustokuutiot salaattiannoksien päälle ja tarjoile.
Voisin hyvin kuvitella korvaavani kirsikkatomaatit aurinkokuivatuilla tomaateilla ja lisääväni joukkoon hiukan punasipulia. Muutenkin salaattiin kannattaa lisätä noita aineita "itseään kuunnellen" - mikä määrä näyttää hyvältä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti