RIISIPUURO JA RUSINASOPPA
- Joulukuiseksi sunnuntaiksi sopii hyvin riisipuuro ja rusinasoppa :P Yleensä en rusinasopasta perusta siinä lilluvien rusinoiden takia, mutta jokin nostalgian puuska lapsuudesta taisi iskeä tätä luukkua varten ;)RUSINASOPPA
n. 125 g rusinoita | ||
7 dl vettä tai laimennettua mehua | ||
3/4 dl sokeria | ||
1 kpl kanelitanko TAI n. 1 tl kanelia | ||
½ dl vettä | ||
1 rkl sitruunamehua | ||
2-2½ rkl perunajauhoja | ||
Pane
kattilaan rusinat, vesi (tai mehu), sokeri ja kanelitanko tai kaneli.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes rusinat
ovat pehmenneet. Siirrä kattila liedeltä. Poista kanelitanko. Sekoita
vesi, sitruunanmehu ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena
nauhana liemen joukkoon. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna,
kunnes kiisseli muutaman kerran pulpahtaa. Kaada tarjoilukulhoon.
Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa riisipuuron kanssa.
NAMNAM! En ole vielä riisipuuroa keittänyt, tilanne pitää korjata ensi tilassa.. :)
VastaaPoistaTäällä on keitelty riisipuuroa pitkin syksyä - seuraavaksi ajattelin kyllä keitellä mannapuuroa, sillä sen on vaan niin paljon nopeampaa keittää ;)
VastaaPoista