Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 6. joulukuuta 2013

2013-12-06 Itsenäisyyspäivän herkkuburgerit...

Itsenäisyyspäivän kunniaksi halusin näperrellä jotain hieman erikoisempaa ja näyttävämpää - Cono Sur järjesti eräille bloggaajille kilpailun ja sieltä bongasinkin mieleisen reseptin: Hanna Soppa-blogistin kehittelemän perunarieska-karitsaburgerit lehtikaalisipsien kera. Karitsan jauhelihaa metsästin ympäri kaupunkia, kunnes sattumalta kauppareissulla äitini huomasi sitä palvelutiskissä :) Lehtikaalia sipseihin ei löytynyt sitten mistään, joten korvasin ne epäterveellisemmillä sipseillä: Taffelin Kartanon valkosipuli&kermaviili-perunalastuilla ;)






PERUNARIESKA-KARITSABURGERIT JA LEHTIKAALISIPSIT
(4:lle)

Perunarieskat:
2 dl perunasosetta
1 kpl muna
2½ dl täysjyvävehnäjauhoja   - käytin grahamjauhoja


Karitsapihvit:
400 g karitsan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
maustepippuria   - en käyttänyt
rosmariinia


Sipuli-omenapaistos:
1 rkl voita
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl omena
1 pnt ruohosipulia
1 tl ruokosokeria
suolaa


Lime-aioli:
1 kpl muna
1 tl dijon-sinappia   - käytin tavallista sinappia
½ limen mehu
1 kpl valkosipulin kynsi
suolaa
2 dl rypsiöljyä


lisäksi:
rucolaa
4 siivua sinihomejuustoa   - käytin Castellon sinihomejuustoa


Lehtikaalisipsit:   - nämä korvasin Taffelin Kartanon perunalastuilla
3 lehtikaalin lehteä
1½ rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa


Valmista ensin perunasose tai käytä tähteeksi jäänyttä. Myös majoneesin voit valmistaa hyvissä ajoin: laita kaikki ainekset sauvasekoittimen purkkiin ja surauta majoneesiksi. Jos et ole ennen tehnyt majoneesia itse ja omistat sauvasekoittimen, suosittelen kokeilemaan :)

Valmista lehtikaalisipsit: revi lehtikaalit sopiviksi paloiksi. Pyörittele öljyssä jonka olet maistanut suolalla. Levitä pellille ja paista 200 asteessa 5 minuuttia. Käännä sipsit ja paista vielä pari minuuttia, kunnes reunat ovat hieman ruskettuneet ja lehdet ovat rapeita.

Mausta karitsan jauheliha, sekoita huolella ja kääri tiukasti folioon odottamaan.

Sulata pienessä kattilassa voi ja laita suikaleiksi leikatut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli muhimaan matalaan lämpöön. Ripottele päälle sokeri. Anna karamellisoitua. Leikkaa omenat viipaleiksi ja sekoita joukkoon loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja sekoita hienonnettu ruohosipuli joukkoon juuri 
ennen annosten kasaamista.
 
Sekoita perunasoseeseen muna ja sitten jauhot. Taputtele jauhoisin käsin pellille pieniä rieskoja ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kauniin kullan ruskeita.

Leikkaa jauhelihapötköstä neljä pihviä ja paista öljyssä pannulla kypsiksi molemmin puolin.

Kasaa annokset: levitä neljän perunarieskan päälle lime-aiolia, sitten reilusti rucolaa, karitsapihvit, viipaleet sinihomejuustoa sekä omena-sipulipaistosta. Paina kannet päälle. Tarjoile lehtikaalisipsien ja vaikkapa Cono Sur Bicycleta Pinot Noirin kera. 


Itsenäisyyspäivän kunniaksi nautin jälkkäriksi kahvit jaloviinapaukun kera nauttien mustikka-vaniljajoulutortun, johon innostuksen sain viime jouluna luettuani Mirun blogia :) Hän näytti myös tehneen tänä vuonna appelsiini-vaniljatorttuja :P




Hyvää 
itsenäisyys-
päivää 
kaikille 
lukijoilleni 
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti