Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 16. syyskuuta 2013

2013-09-15 MUN KISSA!!!

Joo-joo, tiedetään-tiedetään - mun kissa! Siispä jälleen kissavahtina...ja sallittu syy kokata herkkuja ;)


 Pojastamme on tullut vanhus menneenä kesänä - nukkuu vaan...


Löysin netin syövereistä Marien tekemän aurajuusto-kanahampurilaisen - niitäpä siis kokeilemaan :P Juomaksi lasi kylmää valkoviiniä - chileläinen Viña Maipo Chardonnay-valkoviini.

 


AURA-KANAHAMPURILAISET
4 kpl hunajamarinoitua broilerin ohuen ohutta rintafilettä
4 hampurilaissämpylää
1 ruukku jääsalaattia
4 ananasrengasta
1 pkt aurajuustoa
2 tomaattia
sitruunamajoneesia
sweet & sour kastiketta    - käytin Hesbugerin hedelmäistä kastiketta

Panerointiin:
1 dl korppujauhoja
1/2 dl kuorittuja seesamsiemeniä
1/4 tl suolaa
1 maustemitta valkopippuria
paistamiseen ruokaöljyä

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Mittaa syvälle lautaselle korppujauhot, seesaminsiemenet ja mausteet, sekoita. Leikkaa broilerin fileepihvit kahteen osaan. Paneroi fileet korppujauhoseoksessa tasaisesti ja paista pannulla kuummaltakin puolelta noin 3 minuuttia. Nosta fileet uunipellille, leikkaa aurajuustosta 1/2 cm paksuiset viipaleet pihvien päälle. Laita juuston päälle ananasrengas. Paista pihvejä uunissa noin 7-10 minuuttia kunnes juusto alkaa sulaa. Voit halutessasi paahtaa sämpylät samaan aikaan uunissa tai leivänpaahtimessa. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kasaa hampurilaiset laittamalla pohjan päälle ensin salaattia, sitruunamajoneesia ja tomaattia. Päälle aurajuustolla ja ananaksella kuorrutetut kanapihvit. Kaada pihvin päälle vielä sweet & sour kastiketta. Tarjoile lämpimänä.




Jälkkäriksi piti saada jotain suklaista :P Aikani surffailemalla päädyin Kakkusankari-blogissa olleeseen toffee brownieseihin - koska vanhempieni talossa ei ole vielä kesän jäljiltä lämminvesivaraaja päällä, enkä voi käyttää tiskikonetta, halusin minimoida tiskin määrän...tunnetusti niitä on, kun minä kokkaan ;) Siispä ihastuin brownies-ohjeen yksinkertaisuuteen, sillä siinä taikina tehtiin valmiista taikinamixistä... Lisäksi kinuski oli omassa tölkissään - en mä mikään laiska oo, mut tiskaaminen ei oo mun juttu ;)




TOFFEE BROWNIES
1 tlk kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
1 pkt Sunnuntai-suklaakakkumixiä + 1 dl juoksevaa leivontamargariinia + 2 dl vettä
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Voitele ja jauhoita uunivuoka. Valmista suklaataikina ohjeen mukaan. Kaavi vuokaan puolet taikinasta. Paista tätä kerrosta uunissa 180 asteessa n. 7min.

Levitä paistuneen kerroksen päälle keitetty kondensoitu maito ja tumma suklaa isoina rouheina. Tiputtele suklaiden päälle loput taikinasta. Tarkoitus ei ole peittää tasaisesti toffee-suklaa-kerrosta, vaan vain tiputella taikinakönttejä sinne tänne. Laita vuoka uuniin vielä 18-20 minuutiksi, tarkista kypsyys ajan loputtua kakkutesterillä tai vastaavalla. Anna browniesien jäähtyä, mikäli maltat ;)

Brownies-palasta, soijakermasta ja vadelmista kokosin herkullisen jälkkäriannoksen - NAM :P

4 kommenttia:

  1. Tuli kissasta ihan mieleen mun isän kissa. Jotenkin ihan samannäköinen muuten paitsi, että isän kisu on musta :D. Musta tuntuu, että mulla on ollut kisusta joskus ihan samanlainen kuvakin :D.

    Noissa isän kissoissa on jännä ero, kun tää vanhin on aina nukkunut tuolleen sikkurassa ja ollut jotenkin "sulkeutunu", kun taas muut kissat nukkuu "avonaisemmin" tai joskus ihan "suoranakin" :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vastaan tulee aina joskus kissoja, jotka muistuttavat omaa kissa, vaikkakin olisivat ihan eri värisiä :) Meidän Vilikin on vanhemmiten haalistunut, eikä turkkikaan kiillä enää kuin ennen - 13-vuotias jo :)

      Poista
  2. No mikäpäs tässä, tosi herkullinen menu! Kanaburgerin auroineen söisin varmasti, viiniä naukkailisin ehdottomasti ja taatusti söisin myös jälkkärinkin koska kaikki missä on suklaata on hyvää :P ja osoite oli? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että oli oikein onnistunut menu :P Burgerit olivat parhaita itsetehtyjä tähän mennessä - suosittelen kokeilemaan :)

      Poista