Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 28. syyskuuta 2013

2013-09-28 Kevyehkö herkku-iltapala...

Tänä viikonloppuna halusin syödä jotain kevyehköä sekä suoriutua keittiössä mahdollisimman helpolla...
 

 
Kasvisdippilautanen kuulosti liian...miten sen sanoisi...liian ruuattomalta, joten lisäsin siihen kananugetteja ja kebakoita - sopiva lauantai-illan iltapala :) Jälkkäriksi vielä tekaisin erilaisista hedelmistä hedelmäsalaatin, jota tulikin suuri kulhollinen - siitä voi sitten yömyöhällä hyvällä omallatunnolla käydä kauhomassa nassuunsa ;)




Tälläisen dippilautasen olen tehnyt joskus ennenkin, mutta silloin oli mukana ristikkoperunoita, jotka nyt jätin pois. Olisin halunnut lautaselle cantaloupe-melonia, mutta jouduin kaupassa tyytymään hunajameloniin. Kananugeteiksi ostin kokeeksi jotain juustonugetteja, jotka bongasin -50%:n lapulla - olivat ihan syötäviä!

DIPPILAUTANEN
Kananugetteja
Kebakkoja
Porkkanoita
Kurkkua
Cantaloupe-melonia     - oli pakko tyytyä hunajameloniin
Appelsiinia
Kermaviiliä + dippijauhetta





Hedelmäsalaattia suunnitellessani etsin Googlen-kuvahaulla herkullisen näköisiä hedelmäsalaatteja ja sellaisen löysinkin Siskot kokkaa-blogista - varsin houkuttelevalta heidän salaatissaan näytti granaattiomena, johon hurahdin viime talvena :P Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty tuore ananas, mut minäpä laitoin säilyke-ananasta. Lisäksi liemeksi salaatille laitoin ananaspurkin ja persikkapurkien mehut sekä ½ pullollista Rainbowin sitruunajuomaa Laitilan sitruunasoodaan puuttuessa kaupasta - mutta toimi sekin hyvin :)

HEDELMÄSALAATTI
(suuri/valtava kulhollinen)
1 kpl tuore ananas      - käytin ison purkin säilyke-ananasta
n. 3 kpl banaania
3 kpl päärynää
4-5 kpl kiiwi-hedelmää
2 kpl appelsiinia
1 kpl omena
1 iso prk säilöttyjä persikanlohkoja

Lisäksi:
1 prk laitilan sitruunasoodaa tai 3 dl pommacia     - käytin ½ pll Rainbowin sitrus light-juomaa
granaattiomenaa tai jäisiä mansikoita, sitruunamelissaa, yrttien kukkasia...

Pilko kaikki hedelmät sopivan kokoisiksi lohkoiksi maljaan. Kaada päälle osa persikoiden liemestä ja lisää sitten limonadi. Sekoittele hedelmäsalaattia ja lisää tarvittaessa loppu persikan liemi ja/tai kuplavettä jotta saat nesteen juuri ja juuri näkyviin hedelmäpaojen seasta. Jäähdytä hedelmäsalaatti hyvin ennen tarjoilua. Koristele lopuksi yrteillä, kukkasilla tai jäisillä marjoilla.




PS. Jouluksi on suunnitteilla joulukalenteri :) Mutta siitä lisää 1. joulukuuta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti