Mä niin uhosin, että leivon hampurilaissämpylöitä, kun sain eräältä ystävältäni ohjeen niihin...mut jotenkaan tähän kaikkeen hässäkkään en niitä saanut aikaiseksi - siispä tein hampurilaisia lähikaupasta ostetuilla sämpylöillä! Lammashampurilaisia - ohje löytyy jälleen kerran Pirkalta :P
LAMMASHAMPURILAISET
(4 kpl)
2 rs Pirkka-lampaanjauhelihaa (240 g/rs)
1 iso sipuli
1/2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
kastike:
1/2 prk salaattijuustoa suolavedessä
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl minttua tai ruohosipulia
1/2 dl oliiviviipaleita
lisäksi:
4 kpl isoja hampurilaissämpylöitä
1 ruukku jääsalaattia
100 g kurkkua
2 kpl tomaattia
Anna jauhelihan sulaa jääkaapissa yön yli. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä sipulia ja valkosipulia mikrossa täysteholla (700 w) noin minuutti. Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta neljä isoa pihviä. Voitele pihvit öljyllä ja paista parilapannulla kypsäksi. Voit halutessasi jättää pihvit keskeltä vähän punaisiksi. Itse paistoin pihvit uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Hienonna valutetut salaattijuustokuutiot. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi pala kurkkua ja tomaatit.
Hampurilaisten kanssa oli mun lemppareita - Rainbowin valkosipulikuorrutettuja
lohkoperunoita :P Burgerin ruokajuomana toimi tällä kertaa viini - Hidden Rock Shiraz-punaviini...tällä kertaa viini oli viinipussissa, sillä minulta paloi käämit tyhjiin pulloihin - on vichypulloa, limsapulloa, viinipulloa, jne...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti