Koska noita omenoita tuossa muovikassissa on vielä, päätin tehdä omenasosetta -
Jauhoton taikina-blogista bongasin sopivasti vaniljaisen omenasoseen :P
Vaniljaista omenasosetta voi käyttää mm. leipoessaan karamelli-omenajuustokakun,
kuten Minerva on tehnyt Jauhoton taikina-blogissaan. Tällä kertaa en
juustokakkua tehnyt vaan pakastin omenasoseen tulevaa käyttöä varten...ehkä
sitten jonain pimeänä talvipäivänä teen tuon omenajuustokakun :)
VANILJAINEN OMENASOSE
n. 2 litraa
1,5 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita
5 dl vettä (Jos omenat ovat kovin mehukkaita, käytä vettä vain 4 dl)
5dl sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna pitkittäin
Mittaa ainekset kattilan ja anna kiehua miedohkolla lämmöllä 20-30
minuuttia. Pidä aluksi kantta päällä, jottei kaikki neste haihdu ja
kiehuminen tapahtuu nopeammin sekä energiatehokkaammin. Sekoittele
välillä. Soseuta omenoita tarvittaessa perunasurvimella tai sauvasekoitimella. Muista poistaa
vaniljatangon palat soseesta. Purkita kuumana tai jos pakastat, anna
jäähtyä hetki ennen kuin laitat muovirasioihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti