Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

2013-08-31 Venetsialaisten herkut...

Venetsialaiset - mökkikauden päätös...tai meillä asumiskauden päätös, sillä mökkisaunassa käymme vielä syyskuun - onko sen ihanampaa kuin viilenevä syyspäivä ja mökkisauna <3 Talvella tietysti mökkimme toimii tukikohtana ollessamme metsähommissa - voi sitä hyvänolontunnetta, kun saa talvisin lämmittää taloa itse rehkimillään polttopuilla :)


Kokko jäi polttamatta metsäpalovaroituksen takia -  
tosin en tiedä tuikkasiko taas myöhemmin joku känninen sen tulee...


Venetsialaisissa herkuteltiin kunnolla. Lihapuolta edusti Sitruunaruoho-blogista ottamani ohjeen mukaan tehty broileri-pestokääröt. Valitettavasti se meidän grillimme sitten muutti talviteloille, joten paistoin kääröt uunissa - 200 asteessa n. 1 tunti.




BROILERI-PESTOKÄÄRÖT

1 broilerfile per syöjä
Pestoa
½ prk fetajuustoa
1 dl turkkilaista jugurttia
Suolaa, mustapippuria
Pekoninsiivuja

Murskaa fetajuusto haarukalla ja sekoita jugurtin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nuiji broilerfileitä kevyesti tai tee pitkälle sivulle viilto, jolloin saat aikaan broilertaskun. Levitä fileen päälle tai taskun sisään pestokastiketta ja fetatahnaa. Kääri pekoniin. Kiinnitä file hammastikuilla ja grillaa kypsäksi.



Broilerikääröille tein jogurttikastikkeen kuivatuista aprikooseista ja korianterista - idea siihen taisi olla jostain television jogurttimainoksesta. Äitini mukaan ei voinut puhua kastikkeesta, sen verran puuroa se oli - ehkä tilkka maitoa olisi tehnyt terää ;)

JOGURTTIKASTIKE BROILERILLE

200 g turkkilaista jogurttia
kuivattuja aprikooseja kuutioina
korianteria hienonnettuna
1-2 kynttä valkosipulia
limetti- tai sitruunamehua
suolaa, mustapippuria



Salaatin asemaa toimitti vadelma-halloumisalaatti. Vadelmat olivat pakastevadelmia satokauden päästyä jo päätökseensä - yllättävän hyvin sopivat kohmeiset marjat! Melonina salaatissa oli sekä tavallista, että keltaista vesimelonia. Salaatille olisi voinut tehdä kastikkeen oliiviöljystä ja valkoisesta balsamiviinietikasta, mutta aika usein teen salaatit ilman kastiketta. 

VADELMA-HALLOUMISALAATTI
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
(n. 500 g) vesimelonia
1/2 (150 g) kurkkua
1 pss salaattisekoitusta
1/2 ruukkua basilikaa
1 rs (125 g) tuoreita vadelmia
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa 
suolaa, mustapippuria, sokeria

Leikkaa juusto noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Paloittele meloni ja kurkku. Revi salaatti ja runsaasti basilikanlehtiä vadille. Lisää melonit ja kurkut. Paista juustoviipaleita (öljytyllä) pannulla, kunnes juusto saa kauniin värin. Nosta viipaleet salaattivadille. Ripottele päälle vadelmat. Koristele basilikanlehdillä. Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille.




Leipänä toimi tietysti tutusti valkosipuli-mozzarellaranskanleipä. Maistuu muuten herkulliselta kerran jäähtyneenä ja sitten mikrossa lämmitettynä - sopiva yömyöhän iltapala juhlinnan jälkeen ;) Itselle alkaa hiukan tulla väsymys tähän leipään - pitääpä ensi mökkikesäksi kehitellä jokin uusi herkkuleipä :)




Ruokajuomana toimi jälleen pullollinen roseeta - Fortant Merlot Rosé-viini.




Jälkiruuan virkaa toimitti Jauhoton taikina-blogista otettu Snickers-juustokakku - Snickers-friikin unelma, vai onko???

Ohjeen mukaan kakku tulee paistaa vesihauteessa - itse en niin tehnyt ja lisäksi kohotin hiukan ohjeen mukaista paistolämpötilaa....lisäksi Jauhoton taikina-blogissa oli laitettu kakun päälle karamellikastike - itse laitoin sen pieneen kannuun, josta kaadoin kakkupalojen päälle, kun tein jälkkäriannokset...mutta onnistuihan se näinkin - tosin henkilökohtaisesti pidin kakusta enemmän ilman karamellikastiketta ja koristesuolapähkinöitä eli Snickers ihan normi-patukkana, kiitos ;)




SNICKERS-JUUSTOKAKKU
Pohja:
n. 7,5 dl Digestive-keksejä muruina
1 tl vaniljasokeria
n. 150 g sulatettua voita

Täyte:
2 Snickersiä noin 120 g yhteensä
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 prk creme fraichea (200g/prk)
1 tl vaniljauutetta

Murskaa keksit, lisää vaniljasokeri ja voi. Sekoita murumaiseksi. Kaada muruseos irtopohjavuokaan ja painele pohjaan ja reunoille. Rouhi Snickersit ja ripottele pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Sekoita juusto tasaiseksi. Lisää creme fraiche, munat yksi kerrallaan, sokeri, vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. (Jätä pieni vara keksireunan ja juustomassan väliin, kuten kuvassa on.)

Laita isoon uunipannuun kiehuvaa vettä ja juustokakku siihen. Nosta uuniin ja paista 40-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on kiinteä, mutta vielä tutiseva. Anna jäähtyä.

Suolattu karamellikastike:
3 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3 rkl voita huoneenlämpöisenä.
1 tl merisuolaa

Mittaa noin kolmen litran kattilaan sokeri ja vesi. Keitä kohtalaisella lämmöllä kunnes seos on kauniin vaaleanruskeaa. Sekoita välillä ravistamalla. Ota sivuun levyltä ja lisää joukkoon kerma. (Varo, seos kuohahtaa reilusti tässä kohtaa!) Laita takaisin liedelle ja sekoita nyt vispilällä tms. tasaiseksi ja anna kiehahtaa hetki. Lisää joukkoon voi pala kerrallaan. Mausta suolalla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat kakun päälle. Ripottele kakun päälle vielä rouhittuja suolapähkinöitä ja halutessasi pursota suklaalla ohuita viivoja sinne ja tänne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti