Huomasin eilen Inkiväärihillo-blogissa olevan omena-bataattikeiton ja ryhdyin kokeilemaan sitä. Lähikaupassa ei ollut ainuttakaan bataattia, joten ostin Pirkan bataattisosetta, joka ajoi hyvin asiansa :P Inkiväärihillo-blogissa oli keiton kanssa tarjottu paistettuja kanttarelleja, joten muutaman epämääräisen näköisen sienen kaappasin mukaani kaupasta, koska metsäänhän en itse eksy kuin puuhommiin ;)
OMENA-BATAATTIKEITTO
1 kpl keskikokoinen bataatti - käytin Pirkan bataattisosetta
reilusti kotimaisia pikkuomppuja
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
vettä
2 dl kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria
Kuori ja paloittele bataatti, omenat ja sipulit. Kuumenna öljy isossa
kattilassa ja kuullota siinä kasvikset miedolla lämmöllä. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Kaada tarvittaessa ylimääräistä keitinnestettä pois ja kaada kattilaan
kookosmaito. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Soseuta keitto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti