MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA
(uunipellillinen)
Pohja:
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1,5 l omenoita
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
(uunipellillinen)
Pohja:
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1,5 l omenoita
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti