Vietettiin hiukan tyttöjen iltapäivää serkkuni
vaimon kanssa - hyvää ruokaa ja juomaa tietysti :)
Ruuaksi olin
tehnyt jo aikaisemmin blogissa olleen juustoisen kasvissosekeiton sekä
valkosipuli-mozzarellaranskanleivän. Ruokajuomaksi oli valikoitunut
australialainen Crocodile Rock Semillon Chardonnay-valkoviini.
Ruuan päälle keitin Nordqvistin Sydämellinen-teetä ja vähän niinkuin
sadonkorjuu-teemaan sopivasti olin tehnyt Kanelikaruselli-blogista löytämäni
ohjeen mukaan "maailman parhaan porkkanakakun" :P Siinä oli juuri se juju, mitä porkkanakakku vaatii - paljon kuorrutetta! Kakku on kaiken lisäksi pähkinätön, kun vaihdoin alkuperäisessä ohjeessa olleen pähkinäöljyn auringonkukanöljyksi - eli siitä vaan leipomaan pähkinä-allerginen ystäväni ;)
MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl tummaa
muscovadosokeria
1 dl tavallista valkoista sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2
tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl
kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl
auringonkukanöljyä
4,5 dl hienoksi raastettua
porkkanaa
Kuorrute:
400 g tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 limetin mehu
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja kääntele ne
huolellisesti muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina
voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista
150-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
Tee kuorrute: sekoita
tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja limetin mehu. Kumoa jäähtynyt kakku ja
levitä kuorrutetta reunoille ja päälle. Kuorruta kakku vasta kun se on täysin
jäähtynyt! Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla kunnes se on saanut hieman
väriä. Koristele haluamallasi tavalla - jos et ole pähkinäallerginen, voit koristella kakun vaikkapa pähkinärouheella.
Iltasella hipsin vielä naapuriin synttärijuhlille mukanani pullo kuohuvaa ja lahjakortti kuumakivihierontaan <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti