KINUSKINEN OMENAKAKKU
pohja:
pohja:
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kermaa
3 omenaa
päälle:
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kermaa
3 omenaa
päälle:
1 dl kermaa
1 dl fariiniokeria
mantelilastuja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeria keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kokoajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet voiseokseen ja lisää kerma. Sekoita hyvin.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna noin 10 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua kinuskimaiseksi. Älä siis anna keittyä jähmeäksi kinuskiksi, vaan juoksevaksi karamelli-kastikkeeksi.
Kuori ja viipaloi omenat. Voitele 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja lisää hieman kaurahiutaleita, ettei kakku vain jää vuokaan kiinni. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Liruta hieman kinuskia väliin ja kaada loput taikinasta päälle. Painele omenaviipaleet kehän suuntaisesti omenan kaareva puoli ylöspäin niin, että omenanpalojen väliin jää aina noin yhden cm levyinen kolo (jotta taikina pääsee kohoamaan kauniisti väleistä). Valuta päälle vielä loput kinuskista ja ripottele mantelilastuja kakun päälle. Paista 175 °c noin puoli tuntia. Leivoin kakun 20 cm:n vuokaan ja se oli vielä raaka puolen tunnin kuluttua - kannattaa kokeilla vaikkapa cocktailtikulla onko kakku kypsä :)
Tarjoile vaniljajäätelön kera. Itse nautin kakun soija-vaniljakastikkeen kanssa, sillä kaupan vaniljakastikehylly ammotti tyhjyyttään maanantaina - mutta hyvää tämäkin oli :P
1 dl fariiniokeria
mantelilastuja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeria keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kokoajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet voiseokseen ja lisää kerma. Sekoita hyvin.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna noin 10 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua kinuskimaiseksi. Älä siis anna keittyä jähmeäksi kinuskiksi, vaan juoksevaksi karamelli-kastikkeeksi.
Kuori ja viipaloi omenat. Voitele 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja lisää hieman kaurahiutaleita, ettei kakku vain jää vuokaan kiinni. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Liruta hieman kinuskia väliin ja kaada loput taikinasta päälle. Painele omenaviipaleet kehän suuntaisesti omenan kaareva puoli ylöspäin niin, että omenanpalojen väliin jää aina noin yhden cm levyinen kolo (jotta taikina pääsee kohoamaan kauniisti väleistä). Valuta päälle vielä loput kinuskista ja ripottele mantelilastuja kakun päälle. Paista 175 °c noin puoli tuntia. Leivoin kakun 20 cm:n vuokaan ja se oli vielä raaka puolen tunnin kuluttua - kannattaa kokeilla vaikkapa cocktailtikulla onko kakku kypsä :)
Tarjoile vaniljajäätelön kera. Itse nautin kakun soija-vaniljakastikkeen kanssa, sillä kaupan vaniljakastikehylly ammotti tyhjyyttään maanantaina - mutta hyvää tämäkin oli :P
Toihan on melkeen omena-ansan tyylinen tai ainakin samannäköinen siitä tulee, vähän erilaisella ohjeella vaan :).
VastaaPoistaOli kyllä aika maistuvaa :P Omena-kassissakin alkaa pohja näkyä :)
PoistaAi ai ai, mitä herkkuja loihdit siellä!
VastaaPoistaOlin aamulla ensin klo 7 vesijuoksemassa ja nyt puhkun energiaa ;)
Poista