...kalaa vai possua? Valkoviiniä vai punaviiniä?
Lauantai-illan ruuaksi
kokkailin savulohi- ja pulled pork-wrapit. Uskaltauduin itse kokeilemaan
tortillalettujen tekemistä, joihin ohjeen löysin "At Maria's"-blogista. Myös
täytevinkin lohi-versioon nappasin sieltä mukaani. Kyseinen blogi onkin saanut
mut uudelleen palamaan kokkailuun maailmaan kaiken kiireen ja väsymyksen jälkeen
- Kiitos, Maria <3
RUISTORTILLAT
(10 kpl)
1 dl vehnäjauhoja
2-3 dl
ruisjauhoja
½ dl oliiviöljyä
1 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl
suolaa
Sekoita jauhot ja suola (aloita 2 dl ruisjauhoja). Lisää vesi ja
öljy. Jos seos tuntuu liian löysältä vaivattavaksi, niin lisää ruisjauhoja.
Vaivaa taikinaa noin minuutin ajan. Pyörittele siitä 10 palloa ja kaulitse ne
ympyröiksi (jauhotetulla alustalla). Paista tortilloja paistinpannulla noin 30
sekuntia/puoli. Mikäli et käytä niitä samantien, niin säilytä esimerkiksi
muovipussissa, joka on hyvin suljettu.
Tortillojen täytteeksi laitoin
savulohta haarukalla pienisteltynä sekä Creme Bonjourin
sitruuna-tillivalmistetta. Ensin levitin tortillan päälle tuon Creme
Bonjour-valmisteen ja sen päälle salaattiversoja ja lohta. Jätin tortillojen
reunasta noin sentin verran ilman täytettä. Lohen päälle pirskottelin guacamolea
sekä tuoretta tillisilppua, jonka jälkeen rullasin tortillat.
Pulled pork-versiossa täytteenä oli Creme
Bonjourin sipulisekoitus-valmistetta, salaattiversoja, pulled porkia ja
guacamolea.
GUACAMOLE
2 pientä avokadoa
1 tomaatti
pienisteltynä
1/2 sipuli silputtuna
sitruunamehua
suolaa,
mustapippuria
Muussaa avokadot haarukalla. Sekoita muut aineet avokadoon.
Anna tekeytyä jääkaapissa hetken verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti