Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 31. tammikuuta 2015

2015-01-31 Kumpi saisi olla? - savulohi- ja pulled pork-wrapit...

...kalaa vai possua? Valkoviiniä vai punaviiniä?

Lauantai-illan ruuaksi kokkailin savulohi- ja pulled pork-wrapit. Uskaltauduin itse kokeilemaan tortillalettujen tekemistä, joihin ohjeen löysin "At Maria's"-blogista. Myös täytevinkin lohi-versioon nappasin sieltä mukaani. Kyseinen blogi onkin saanut mut uudelleen palamaan kokkailuun maailmaan kaiken kiireen ja väsymyksen jälkeen - Kiitos, Maria <3






RUISTORTILLAT
 

(10 kpl)
1 dl vehnäjauhoja
2-3 dl ruisjauhoja

½ dl oliiviöljyä
1 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa

Sekoita jauhot ja suola (aloita 2 dl ruisjauhoja). Lisää vesi ja öljy. Jos seos tuntuu liian löysältä vaivattavaksi, niin lisää ruisjauhoja. Vaivaa taikinaa noin minuutin ajan. Pyörittele siitä 10 palloa ja kaulitse ne ympyröiksi (jauhotetulla alustalla). Paista tortilloja paistinpannulla noin 30 sekuntia/puoli. Mikäli et käytä niitä samantien, niin säilytä esimerkiksi muovipussissa, joka on hyvin suljettu.


 




Tortillojen täytteeksi laitoin savulohta haarukalla pienisteltynä sekä Creme Bonjourin sitruuna-tillivalmistetta. Ensin levitin tortillan päälle tuon Creme Bonjour-valmisteen ja sen päälle salaattiversoja ja lohta. Jätin tortillojen reunasta noin sentin verran ilman täytettä. Lohen päälle pirskottelin guacamolea sekä tuoretta tillisilppua, jonka jälkeen rullasin tortillat. 






Pulled pork-versiossa täytteenä oli Creme Bonjourin sipulisekoitus-valmistetta, salaattiversoja, pulled porkia ja guacamolea.





GUACAMOLE
2 pientä avokadoa
1 tomaatti pienisteltynä
1/2 sipuli silputtuna
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Muussaa avokadot haarukalla. Sekoita muut aineet avokadoon. Anna tekeytyä jääkaapissa hetken verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti