Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

2015-01-28 Lähes kaninruokaa - punajuuriveneet ja broileri-kasvispihvit...

Nyt tulee terveellisen ruuan pläjäys! Samalla päätin tyhjentää jääkaappia punajuurista - harmi vaan, ettei ollut sinihomejuustoa/vuohenjuustoa. Pihvien ohje on peräisin täältä...siispä punajuuriveneet ja broileri-kasvispihvit :P





PUNAJUURIVENEET
punajuuria
rouhittua mustapippuria,msuolaa
kuivattua timjamia
rypsiöljyä

Kuori punajuuret (itse jätin kuoret) ja leikkaa lohkoiksi. Levitä punajuuret laakeaan uunivuokaan ja sekoita mausteet niihin. Valuta päälle öljyä ja sekoita. Kypsennä uunissa 225 asteessa 40 - 60 minuuttia. Kokeile välillä kypsyyttä, jottei punajuurista tule liian pehmeitä.





BROILERI-KASVISPIHVIT
200 g kesäkurpitsaa

2 porkkanaa
2 dl vettä
1 dl korppujauhoja
400 g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa - laitoin hiukan currya
1 tl rakuunaa

Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Laita vesi kulhoon, lisää korppujauhot ja anna turvota hetki. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne pannulla miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Itse paistoin pihvit uunissa, kunnen jaksanut alkaa käryttää niitä pannulla, kun punajuuret kumminkin menivät uuniin :)

1 kommentti:

  1. Vai kanin ruokaa. Vaikuttaa herkulliselta. Noita pihvejä voisinkin joku kerta kokeilla, mutta punajuuren ystävä en ole, joten jotain muuta kaveriksi.

    VastaaPoista