Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 1. tammikuuta 2015

2014-12-31 Uusi vuosi - pizzapitko salaatin kera...

Mihin vuosi 2014 oikein katosi...juuri oli tammikuu ja haaveiltiin mökkikesästä! Noh, joka tapauksessa oli taas tullut aika keksiä Vili-kissallemme virikkeitä rakettien räiskymisen ajaksi...




Aattoiltana herkuteltiin pizzapitkolla, johon olin ottanut ohjeen samaisesta Finnamylin reseptivihkosesta kuin jouluaatonaaton ciabattoihin. Ohje on aika pieni, joten tein se tuplana, mutta leivon se siltikin kahdeksi pitkoksi. Ihastuin suuresti tähän peruna- ja vehnäjauhoista tehtyyn pohjaan, ja koska se kohotetaan leivinjauheella, oli se myös uskomattoman helppo tehdä - varmasti tulee käyttöön muidenkin pizzojen yhteydessä :)




PIZZAPITKO
(2 kpl)
Pohja:
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
200 g jauhelihaa
1 dl hienonnettua sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
ripaus suolaa

Pinnalle:
paprikasuikaleita
juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Valuta tomaattimurska siivilässä ja lisää pannulle. Hauduta hetki. Lisää mausteet ja suola. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli palat 15 x 40 cm:n kokoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Käännä reunat (1 cm) sisäänpäin sormin painamalla. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle paprikasuikaleita ja juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia - itsellä taisi ollä lähemmäs 15 minuuttia.  




HEDELMÄINEN FETASALAATTI 
salaattisekoitusta
kurkkua
paprikaa
tummia viinirypäleitä
fetaa öljyssä
kuivattuja karpaloita
auringonkukansiemeniä





Hyvää uutta vuotta
kaikille lukijoilleni 
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti