Aattoiltana herkuteltiin pizzapitkolla, johon olin ottanut ohjeen samaisesta Finnamylin reseptivihkosesta kuin jouluaatonaaton ciabattoihin. Ohje on aika pieni, joten tein se tuplana, mutta leivon se siltikin kahdeksi pitkoksi. Ihastuin suuresti tähän peruna- ja vehnäjauhoista tehtyyn pohjaan, ja koska se kohotetaan leivinjauheella, oli se myös uskomattoman helppo tehdä - varmasti tulee käyttöön muidenkin pizzojen yhteydessä :)
PIZZAPITKO
(2 kpl)
Pohja:
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
Täyte:
200 g jauhelihaa
1 dl hienonnettua sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
ripaus suolaa
Pinnalle:
paprikasuikaleita
juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Valuta tomaattimurska
siivilässä ja lisää pannulle. Hauduta hetki. Lisää mausteet ja suola.
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja
sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli palat 15 x 40 cm:n
kokoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta levyt leivinpaperin
päälle pellille. Käännä reunat (1 cm) sisäänpäin sormin painamalla.
Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle
paprikasuikaleita ja juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 10
minuuttia - itsellä taisi ollä lähemmäs 15 minuuttia.
HEDELMÄINEN FETASALAATTI
salaattisekoitusta
kurkkua
paprikaa
tummia viinirypäleitä
fetaa öljyssä
kuivattuja karpaloita
auringonkukansiemeniä
Hyvää uutta vuotta
kaikille lukijoilleni
<3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti