Pakastimessa kummitteli puolen kilon möhkäle porsaan sisäfilettä. Tovin mietittyä päädyin tekemään siitä kastiketta kanttarelleilla. Tarkkoja mittoja en käyttänyt, vaan tein kastikkeen fiilispohjalla - eli jos päädyt kokeilemaan ohjettani, niin kannattaa välillä hiukan maistella :)
PORSAAN SISÄFILETTÄ KANTTARELLIKASTIKKEELLA
500 g porsaan sisäfilettä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria ja kuivattua rosmariinia
1 kpl sipulia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä + 1,5 rkl lihafondia
2 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sinappia
1 pkt säilöttyjä kanttarelleja
Poista aluksi
sisäfileestä kalvot ja leikkaa file
siivuiksi. Paista palat öljyssä ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Siirrä lihapalat sivuun odottamaan. Kuullota sipulikuutiot öljyssä. Lisää sipulien joukkoon vehnäjauhot sekä vähitellen lihaliemi. Lisää pannuun kermat, tomaattipyree, sinappi ja kanttarellit. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Anna kastikkeen kiehua ja lisää joukkoon lihapalat. Hauduta vielä hetken aikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti