Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 3. tammikuuta 2015

2015-01-03 Ei tyhmiä uudenvuodenlupauksia - Red Velvet-palat

Tässä talossa ei tehty mitään hölmöjä "nyt minä laihdutan"-lupauksia, eikä alettu myöskään käydä kuntosalilla vuodenvaihteessa ;) Itse asiassa lupasin syödä enemmän nauttimalla yhden lämpimän aterian joka päivä!

Sain joulun alla tälläisen ihanaisen, kun naapurin kanssa vaihdeltiin "lämpimäisiä" <3


Näin "Kaikki äitini reseptit"- blogissa ohjeen yltiömakeaan leivonnaiseen - Red Velvet-paloihin! Viikonlopun kunniaksi pyörätin sellaisia...ne kannattaa muuten nauttia pienissä paloissa, sillä sen verran makeita ovat ;)




YLTIÖMAKEAT RED VELVET-PALAT
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
100g  huoneenlämpöistä pehmeää voita
1 3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
3 dl (120g) kookoshiutaleita   - en laittanut, sillä ei kuulu suosikkeihini
175g tummia suklaahippuja
100g valkoisia suklaahippuja
1 tlk makeutettua, kondensoitua maitotiivistettä
125g pekaanipähkinöitä  karkeasti rouhittuna.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rypistä leivinpaperi palloksi ja vuoraa sillä sitten 23x23 browniesvuoka. Leivinpaperin avulla saat kakun nostettua myös kätevästi vuuasta. 

Sekoita keskenääm jauhot, kaakao, vanilliini, suola ja leivinjauhe. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan kananmuna. Lisää punainen väri ja lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Levitä hyvin tahmea taikina tasaiseksi käyttämääsi vuokaan nurkkia myöten. Paista  8 minuuttia.

Ota piirakka uunista ja ripottele sen päälle ensin kookoslastut, sitten tumma suklaa ja valkoinen suklaa. Kaada maitotiiviste tasaisesti koko piirakan päälle ja lopuksi peitä piirakka pekaanipähkinöillä. Paista piirakkaa vielä 35 minuuttia ja ota sitten uunista, anna jäähtyä 2 tuntia ennen leikkausta ja tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Mä en tehnyt myöskään mitään uuden vuoden lupauksia!! :) Mä tein vuosi sitten jo ruokaremontin, niin sen kanssa mennään edelleen. Jotain tarttis vähän lisätä kyllä.... Maitotuotteita tulee syötyä ihan liian vähän. Niitä voisi lisätä kyllä ruokavalioon!! :)
    Mukavaa alkanutta vuotta!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon yrittänyt pitää yllä jatkuvaa elämänmuutosta. Ei noista uudenvuodenlupauksista ole kuin kuukaudeksi iloa ;) Mun tulee syötyä hedelmiä liian vähän. Ostan niitä ja ne päätyvät lopulta pahentuneina roskiin :( mut nyt on keksinyt ratkaisun: hedelmäsalaatti!!! Sitä, kun tekee kulhollisen, niin siitä riittää välipaloiksi ja töihinkin evääksi :P

      Poista