"Ja määhän vaan nukun - leiki ite sen mittuhiires kans!" |
Tapahan on kokkailla jotain hiukan parempaa muonaa ja korkata viinipullo näillä kissavahti-keikoilla ;) Tällä kertaa päädyin "At Maria's"-blogista ottamiini kaksiin ohjeisiin - päärynä-kinkkusalaatti aurajuustolla ja helppo pull apart-leipä...
PÄÄRYNÄ-KINKKUSALAATTI AURAJUUSTOLLA
ilmakuivattua kinkkua
päärynöitä
salaattisekoitusta
sinihomejuustoa
mustapippuria
balsamicokastiketta
Kuori ja leikkaa päärynät lohkoiksi. Kiedo kinkun siivut päärynälohkojen ympärille ja paista 250 asteessa grillivastuksen alla noin 8-10 minuuttia, kunnes kinkku on rapeaa.
Asettele salaattisekoitusta lautasille ja uunista tulleet päärynät niiden päälle. Murustele salaattien päälle aurajuustoa ja viimeistele annos mustapippurilla sekä balsamicokastikkeella.
HELPPO PULL APART-LEIPÄ
1 maalaisleipä
100 g huoneenlämpöistä voita
puoli nippua ruohosipulia
tuoretta persiljaa
2-3 valkosipulinkynttä
6 dl maukasta juustoraastetta, esim. gruyerea - käytin Valion Alppikreivi-juustoa
Leikkaa leipään poikittais- ja pitkittäisviiltoja, mutta älä ihan pohjaan asti. Sekoita voi, silputtu ruohosipuli, persilja ja valkosipuli. Työnnä sormin voiseos leikkaamiisi leivän koloihin. Kääri leipä folioon ja paista 175 asteessa 10 minuuttia. Ota kuuma leipä varovasti pois foliosta ja työnnä juustoraastetta esim. lusikan avulla leivän koloihin. Paista vielä 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniisti ruskettunut ja juusto sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti