On taas jäänyt tää bloggailu, kun hiukan (tai hiukan ja hiukan) tuo
kilpirauhanen temppuilee...tuntuu menevän nukkumiseksi koko homma :( Perjantainakin
otin torkut klo 18:30-19:30, sitten katsoin tunnin telkkaria ja jaksoin
siemaista yhden viikonlopunaloituslonkeron, kunnes taas menin nukkumaan! Aivan
hirveä morkkis, kunnei töissä, eikä kotona saa mitään aikaan...noh, maanantaina
onneksi lääkäriin :)
Sen verran olen saanut tänään aikaan, että
parturissa ja ruokakaupassa kävin...päädyin kokkaamaan kalaa, jota on viime
aikoina tullut syötyä aivan liian vähän! Ohjeeksi päätyi Lautasellesi-blogista
otettu yrtti-juustokuorrutettu uunilohi. Lisänä perunamuusia ja pakastimesta
löytynyt hernepussi - rasvaista, mutta hyvää :P
YRTTI-JUUSTOKUORRUTETTU
LOHI
(6 annosta)
900 g ruodotonta lohifileetä
suolaa,
mustapippuria
Täyte:
nippu persiljaa
nippu tilliä
nippu
rosmariinin lehtiä
nippu basilikaa
merisuolaa
jauhettua mustaa
pippuria
jauhettua chilipippuria
sitruunan mehua
½ dl
oliiviöljyä
100 g italialaista kovaa juustoa raastettuna
raastettua
keltaista sitruunan kuorta
1 dl pinjansiemeniä
Hienonna kaikki yrtit
ja laita mortteliin. Lisää pippurit, sitruunan mehu ja merisuola ja hienonna
yrtit mortelissa tahnaksi. Lisää oliiviöljyä ja sekoita joukkoon. Kaada
yrttiöljy kulhoon ja sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä yrtti-juustokate
tasaisesti suolalla ja pippurilla maustetun lohifileen pinnalle ja lopuksi lisää
tasainen kerros pinjansiemeniä.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla
noin 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsä ja juusto on sulanut fileen pinnalla.
Sammuta lämpö ja anna olla jälkilämmöllä noin 5-7 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti