Nyt, kun omistan yleiskoneen, jossa on taikinakoukku, piti päästä
leipomaan sämpylöitä. Jääkaapissa oli sopivasti porkkanoita, joten päädyin
tekemään porkkanasämpylöitä. Pohjana taikinalle käytin K-ruoka-sivuilta
löytämääni reseptiä.
PORKKANASÄMPYLÄT
(24 kpl)
5 dl kevytmaitoa
1 pss
(11 g) kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 rkl
siirappia
1 1/2 tl suolaa
½ l hienoksi
raastettua porkkanaa
n. 10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
1 dl
rusinoita
Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita
kuivahiiva ja ruisjauhot keskenään. Sekoita maitoon jauhoseos, siirappi, suola
sekä porkkanaraaste ja rusinat. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot vähitellen ja rasva
alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä
liinan alla. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja paloittele 24 osaan. Pyöritä palat
sämpylöiksi ja kohota pellillä hyvin. Paista porkkanasämpylöitä 225-asteisessa
uunissa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti