Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 17. marraskuuta 2012

2012-11-17 Jälleen yksi vuosi...

Jälleen on vanhennuttu yksi vuosi...ja täytyihän sitä juhlistaa :) 



Lahjaksi sain mummulta punaisen olkalaukun, jonka kävin kylläkin itse ostamassa...vanha, kun vetelee viimeisiä! Vanhemmiltani sain jo lokakuussa lahjaksi kevyt-toppapuvun...olinkin yllättynyt, kun kerrankin on koko-puku, jossa sekä takki, että housut sopivat päälle ;)





Texmex-ruokana oli broileri-nachopaistosta (loistava ruoka!) nektariinisalsan (koska kaupassa ollut nektariineja, käytin mangoa) ja avokado-kastikkeen kanssa. Paistoksen ohje löytyi täältä, nektariinisalsan Pirkan sivuilta ja avokado-kastikkeen Maku-lehdestä. Nektariinisalsaa ja avokado-kastikettahan olen tehnyt aikaisemminkin jauheliha-nachogratiinin kanssa.



BROILERI-NACHOPAISTOS

400g nachoja
400 g marinoituja broilerin fileesuikaleita
200 g ranskankermaa
1 pkt valkosipuli-tuorejuustoa
1 kpl punaista paprikaa
2 kpl keltasipulia
3 isoa kynttä valkosipulia
100 g aurinkokuivattua tomaattia
70-100 g tulista salsakastiketta
paprikajauhetta, chilirouhetta, pippuria, suolaa, oreganoa
1 pss mozzarella-tai emmentaljuustoraastetta
2 rkl öljyä, voita tai margariinia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko sipulit hienoksi silpuksi. Paista broilerit ja sipulit rasvassa. Pilkkoa paprika ja aurinkokuivatut tomaatit sekä hienonna valkosipuli. Lisää pilkkomasi ainekset pannulle. Lisää broileriseokseen mausteet, cremefraishe sekä tuorejuusto. Anna tuorejuuston sulaa. Voitele isohko uunivuoka ja hämmentele levyllä olevaa broileri-kasvisseosta. Asettele nachoja ja broileriseosta voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Kaada koko komeuden pinnalle mozzarella-tai emmentalraaste ja paista 200 asteessa kunnes juusto sulaa ja saa väriä pintaan (n.10min).

 



NEKTARIINISALSA
4 nektariinia (käytin: 1 kpl mangoa)
2 tomaattia
1 punasipuli
1 mieto punainen chilipalko (en laittanut edes tätä, sillä yksi ruokailija ei pahemmin välittänyt tulisesta :) )
2 dl persiljaa  
1 lime
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa

Kuutioi nektariinit ja tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli sekä halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Purista limetistä mehu ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita kastike salsan joukkoon ja nosta viileään odottamaan tarjoilua.





AVOKADO-KASTIKE
2 kpl avokadoa
1 prk kermaviiliä
2 tl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa

Soseuta kuoritut avokadot esim. sauvavatkaimella. Lisää soseutetut avokadot kermaviilin joukkoon ja mausta kastike sitruunamehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. 







Jälkkäriksi oli Rocky Road-suklaita....Fazerin sinistä, suolapähkinöitä, vaahtokarkkeja, lakritsia, turkinpippurirouhetta...mitä niistä voi tulla, muuta kuin super-herkkuja ;) Rocky Road-suklaiden ohjeista laitan oman postauksensa :) Lisäksi tarjolla oli aikaisemmassa postauksessa tehtynougat-maljoja. Herkkujen kanssa oli tarjolla kahvia ja lasillinen konjakkia :P





2 kommenttia: