Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 20. marraskuuta 2012

2012-11-24 Taatelileipää ja homejuustoa...

Bongasin Pastanjauhantaa-blogista taatelileivän ohjeen, jonka seuraksi sopii hyvin erilaiset juustot. Koeversioksi tehdyn leivän seuraksi olin ostanut Aura-juustoa. Leivän ja juuston kanssa sopi hyvin yhteen ystäväni valmistama karviais-porkkanahillo - Laura: tätä otetaan mielellään vastaan tulevaisuudessakin ;) 




TAATELILEIPÄ
2½ dl maitoa
100 g sokeria (itse laitoin 75 g)
60 g voita
175 g kivettömiä taateleita pilkottuna
n. 2 dl vehnäjauhoja
n.2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 muna vatkattuna
60 g pähkinärouhetta

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele 22 x 11 x 7 cm:n kokoinen leipävuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kuumenna maito ja sulata siinä voi ja sokeri. Lisää pilkotut taatelit ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle syvennys ja kaada siihen tasaisena nauhana maitoseos, vatkattu kananmuna ja pähkinärouhe. Sekoita hitaasti, kunnes ainekset ovat sekaisin. Kaada taikina vuokaan. Paista leipää uunissa, kunnes sen keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa - noin 35-45 minuuttia (minulla leipä oli uunissa 50 minuuttia). Anna leivän jäähtyä vuoassaan ennen leikkaamista.

Jos teen tätä leipää vielä joskus, kokeilen seuraavaa: paloittelen taatelit vielä pienemmäksi sekä keitän niitä hiukan aikaa maidossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti