Löysin Pastanjauhantaa-blogista ohjeen nakkistroganoffiin ja ajattelin kokeilla maistuuko se paremmalta näin vuosien jälkeen. Kyseinen ruoka ei kuulunut suosikkeihin kouluaikoina, mutta tämä kermainen versio kyllä upposi :)
NAKKISTROGANOFF
½ kg nakkeja
1 kpl sipulia
1 kpl maustekurkkua
1-2 rkl lihafondia
2 dl ruokakermaa
vehnäjauhoa tms. suurustetta
1 rkl sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
voita, suolaa, pippuria
Kuullota
sipulisilppua pannulla hetkinen ja siirrä se sitten hetkeksi syrjään
odottelemaan. Ruskista nakkeja voissa niin, että ne saavat kunnolla
väriä ja rapsakoituvat pinnalta pikkuisen. Palauta sitten sipuli
takaisin pannulle nakkien kaveriksi. Lisää lihafondi, kunnon tujaus
mustapippuria myllystä ja 3-4 dl vettä. Keitä hetki ja suurusta pienellä
määrällä jauhoa niin, että kastike vähän sakenee. Lisää lopuksi
maustekurkkukuutiot, ruokakerma, sinappi ja tomaattipyre ja keitä vielä
hetki, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti