Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

2012-11-25 Koulu-muistoja...

Löysin Pastanjauhantaa-blogista ohjeen nakkistroganoffiin ja ajattelin kokeilla maistuuko se paremmalta näin vuosien jälkeen. Kyseinen ruoka ei kuulunut suosikkeihin kouluaikoina, mutta tämä kermainen versio kyllä upposi :)




NAKKISTROGANOFF
½  kg nakkeja
1 kpl sipulia

1 kpl maustekurkkua
1-2 rkl lihafondia
2 dl ruokakermaa
vehnäjauhoa tms. suurustetta
1 rkl sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
voita, suolaa, pippuria

Kuullota sipulisilppua pannulla hetkinen ja siirrä se sitten hetkeksi syrjään odottelemaan. Ruskista nakkeja voissa niin, että ne saavat kunnolla väriä ja rapsakoituvat pinnalta pikkuisen. Palauta sitten sipuli takaisin pannulle nakkien kaveriksi. Lisää lihafondi, kunnon tujaus mustapippuria myllystä ja 3-4 dl vettä. Keitä hetki ja suurusta pienellä määrällä jauhoa niin, että kastike vähän sakenee. Lisää lopuksi maustekurkkukuutiot, ruokakerma, sinappi ja tomaattipyre ja keitä vielä hetki, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti