Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 3. marraskuuta 2012

2012-11-03 Halloween-herkkuja ja matkasuunnitelmia...

Tein jo jokin viikko sitten kurpitsasta sosetta pakastimeen... vaikka Halloween jo menikin, niin leivoin siitä kurpitsapiirakan pyhäinpäiväksi, sillä istuimme äitini kanssa alas matkaoppaiden kanssa ja suunnittelimme Wienin matkaa :) 





Alkosta tarttui mukaan Amarula Marula Fruit Cream-pullo, jonka seuraksi keittelin makoisat kahvit :)





HALLOWEENIN KURPITSAPIIRAKKA

1 pkt pakaste-murotaikinaa
1 pss (125 g) pekaanipähkinöitä

täyte:
n. 500 g keltaista kurpitsaa kuorittuna ja paloteltuna 
TAI
n. 500 g porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna 
4 kpl kananmunia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl pomeranssinkuorta
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä

koristeeksi:
½ pss pekaanipähkinöitä

lisäksi:
kermavaahtoa
vaahterasiirappia   


Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli sulanut murotaikina pyöreäksi levyksi ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Rouhi pähkinät karkeaksi ja ripottele ne tasaisesti pohjan päälle. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Leikkaa kurpitsasta "hattu pois", poista siemenet, koverra kurpitsan sisus ja paloittele se. Jos käytät porkkanoita, kuori ja paloittele ne. Keitä kasvikset vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta kasvikset hyvin ja soseuta. (Sosetta tarvitaan 5 dl). Anna soseen jäähtyä.

Sekoita kaikki täytteen ainekset jäähtyneen soseen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa piirakka täysin jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä. Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä. Tarjoa vaahterasiirapin ja kermavaahdon kanssa.  

Kurpitsapiirakan ohjeen löysin Pirkan ruokalehdestä.



LAURA: Se vaahterasiirappi kannatti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti