2012-11-03 Halloween-herkkuja ja matkasuunnitelmia...
Tein jo jokin viikko sitten kurpitsasta sosetta pakastimeen... vaikka Halloween jo menikin, niin leivoin siitä kurpitsapiirakan pyhäinpäiväksi, sillä istuimme äitini kanssa alas matkaoppaiden kanssa ja suunnittelimme Wienin matkaa :)
Alkosta tarttui mukaan Amarula Marula Fruit Cream-pullo, jonka seuraksi keittelin makoisat kahvit :)
HALLOWEENIN KURPITSAPIIRAKKA
1 pkt pakaste-murotaikinaa
1 pss (125 g) pekaanipähkinöitä
täyte:
n. 500 g keltaista kurpitsaa kuorittuna ja paloteltuna
TAI
n. 500 g porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
4 kpl kananmunia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl pomeranssinkuorta
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
koristeeksi:
½ pss pekaanipähkinöitä
lisäksi:
kermavaahtoa
vaahterasiirappia
Kiinnitä
irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli sulanut
murotaikina pyöreäksi levyksi ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille.
Rouhi pähkinät karkeaksi ja ripottele ne tasaisesti pohjan päälle. Pane
pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Leikkaa
kurpitsasta "hattu pois", poista siemenet, koverra kurpitsan sisus ja
paloittele se. Jos käytät porkkanoita, kuori ja paloittele ne. Keitä
kasvikset vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta
kasvikset hyvin ja soseuta. (Sosetta tarvitaan 5 dl). Anna soseen
jäähtyä.
Sekoita
kaikki täytteen ainekset jäähtyneen soseen joukkoon ja kaada täyte
vuokaan. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40
minuuttia.
Tarjoa
piirakka täysin jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä. Koristele
rouhituilla pekaanipähkinöillä. Tarjoa vaahterasiirapin ja kermavaahdon kanssa.
Kurpitsapiirakan ohjeen löysin Pirkan ruokalehdestä.
LAURA: Se vaahterasiirappi kannatti <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti