Äitini kuuluu mökkikylämme kiinteistöyhdistyksen huvitoimikuntaan ja koska hän
ei ole talvella voinut ottaa kokousta luokseen, niin näin kesällä sain luvan
leipoa kastamista hänen kokoukseensa :) Käsky oli tehdä yksi suolainen ja yksi
makea leivonnainen. Suolaiseksi ehdotin Hulin Meanwhile in Longfield-blogissa
ollutta pinaatti-lohipiirakkaa tai Luumukan Inkiväärihillo-blogissa ollutta
feta-tomaattipiirakkaa...hyviä varmaan molemmat, mutta äitini päätyi
jälkimmäiseen - ja niinpä se pääsi suolaiseksi palaksi. Piirakassa käytin
jälleen valmista piirakkataikinaa. Makeaksi tein äitini aina kinuaman New Yorkin
juustokakun, jonka löytyy blogin syövereistä TÄÄLTÄ :P
FETA-TOMAATTIPIIRAKKA
Pohja:
1 pkt
Sunnuntai-piirakkataikinaa
Täyte:
1 prk (200 g)
salaattijuustokuutioita
1 rs (n. 250 g) kirsikka-tai miniluumutomaatteja
1
ruukku basilikaa hienonnettuna
2 kananmunaa
2 dl kermaa
suolaa,
mustapippuria
kourallinen juustoraastetta
Sulata piirakkataikina
pakkauksen ohjeiden mukaan ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Sekoita munat, kerma ja mausteet. Laita salaattijuustokuutiot,
puolitetut tomaatit ja basilikasilppu piirakan pohjalle. Kaada munakerma päälle.
Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti