Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 16. kesäkuuta 2014

2014-06-14 Polkien mökille - hampurilaiset grillissä...

Kauniin, mutta tuulisen, lauantaipäivän kunniaksi poljettiin pyörät mökille - aikaa matkaan kului 65 minuuttia juomatauot vähennettynä...




...pyöräretken päätteeksi nautittiin matkalta ostetut lonkerot janojuomiksi ja vielä, kun tehtiin hampurilaisia grillissä Valion ohjeella, oli tyytyväisyys taattu :D Hampurilaisateriaa varten olin tehnyt edellisenä päivänä coleslaw-salaattia ja lisäksi paistoin uusia perunoita pannulla, jotka maustoin kaapista löytyneistä ranskanperunamausteen lopuilla...





HAMPURILAISET GRILLISSÄ

Pihvit:
900 g naudan jauhelihaa
1 ½ dl Valion Kippari-ruokakermaa
mustapippuria, suolaa

Kastike:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl Valion Kippari-ruokakermaa

Lisäksi:
1 pkt amerikanpekonia
1 pkt Kippari-juustoviipaleita
6 kpl hampurilaissämpylää
jääsalaattia
tomaattiviipaleita
punasipulirenkaita
maustekurkkuaviipaleita

Valmista ensin kastike. Sekoita tuorejuustoon ruokakerma. Esikäsittele kasvikset: Pese, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tomaatit, punasipulit ja maustekurkut. Pihvit: Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma. Muotoile taikinasta 6 pihviä. Mausta pihvien ala- ja yläpinta suolalla ja pippurilla. Grillaa pihvit parilalla haluamaasi kypsyysasteeseen. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää pekonit parilalle. Laita juustoviipaleet pihvien päälle. Lämmitä halkaistut hampurilaisämpylät nopeasti grillissä. Levitä kastiketta sämpylöiden ylä- ja alapinnoille. Kokoa hampurilaiset: Täytä kasviksilla, juustoisella pihvillä ja pekonilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti