Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 23. kesäkuuta 2014

2014-06-20 Kahta en vaihda...

...juhannuksena - Kivikylän grillirimpsut ja Annan marenkileipomon marengit ;)





Siitä jo aikaisemmin blogissa kummitelleesta omena-bacardista ja Ikeasta ostetusta seljankukkamehutiivisteestä tehtiin kannullinen kesäjuomaa :)

JUHANNUKSEN KESÄJUOMA

seljankukkamehutiivistettä
1-2 kpl limettä
tuoretta minttua
½ pll kivennäisvettä
Oman maun mukaan omena-bacardia
Ja kasa jääpaloja...

Laita kannuun jäitä. Lisää kannuun limeviipaleita ja mintun oksia. Kaada kannuun mehutiivistettä, kivennäisvettä ja rommia - sekoittele hiukan kauhalla...Lisävinkkinä tuohon omena-bacardiin voin antaa, että jos haluat hiukan tujuman drinkin, niin ostapa Olvin Mojito-lonkeroa ja kaada tujaus bacardia sekaan - sekin on kokeiltu :P On kyllä ollut hyvä ostos ja siitä on riittänyt moneksi ;)




Juhannuksen kunniaksi oli siis taas Kivikylän grillirimpsuja - tänä vuonna ne oli noudettu hyvissä ajoin ja laitettu pakastimeen, joten perinteistä juhannusretkeä ei tehty :) Niiden lisäksi grillasin bataattia, valkosipuleita ja ananasta. Bataateille tein kermaviilikastikkeen tzatziki-dippijauheesta ja ruohosipulista/persiljasta. Salaattina toimi entuudestaan tuttu ja herkullinen coleslaw-salaatti.




GRILLATUT BATAATIT

3 kpl bataatteja
oliiviöljyä
sormisuolaa
1 prk kermaviiliä
1 pss Estrellan tzatziki-dippijauhetta
ruohosipulia/persiljaa

Keitä bataatit pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja valele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja suolaa. Grillaa bataatteja grillissä, kunnes ne saivat väriä. Tarjoa bataatit kermaviilikastikkeen kanssa, joka on maustettu dippijauheella ja ruohosipulilla/persiljalla.




Juhannusviininä oli jo aikaisemmin lupaamani vaaleanpunainen käsilaukku - Vernissage Syrah Rosé-viini.




Koska meidän perheessä on siis ne kaksi asiaa, jotka kuuluvat juhannukseen - toiset olivat nuo grilliluut ja toiset taas ovat Annan marenkileipomon marengit ja niistä tehty mansikkajälkiruoka, niin ilman muuta kyseinen jälkkäri oli tehtävä tälläkin kertaa...marenkiruusukkeita, vispikerma-mascarponevaahtoa, mansikoita, sulatettua maitosuklaata ja suklaarouhetta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti