Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 21. toukokuuta 2013

2013-05-18 Pekonisalaatin metsästys...

Tämän pekonisalaatti-ohjeen löysin, kun kolusin liudan pekonisalaatti-ohjeita - Hulin blogissa se näytti niin herkulliselta, että kuola alkoi valumaan...en ymmärrä mikä pekoni-friikki musta on tullut ;) Hulin blogissa oli jäävuorisalaatista tehty veneen mallinen pala, mutta salaatin pienen koon takia, päädyin vain puolittamaan kerän. Salaattini ei ulkonäöllisesti vedä vertojaan Hulin blogissa olleelle salaatille, mutta ei se makua haitannut :P



PEKONI-JÄÄVUORISALAATTIVENEET
(2 annosta)
1 kpl jäävuorisalaattikerä
1 rs kirsikkatomaatteja
ruohosipulia

Halkaise jäävuorisalaattikerä kahtia, poista kannat ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Laita salaattilohkojen päälle Aura-juustokastiketta (ohje alla), pekonia sekä puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kaada päälle punasipulikastiketta (ohje alla) ja koristele lopuksi ruohosipulilla. Tarjoile esim. tuoreen maalaisleivän kanssa.

Aura-juustokastike
100 g Aura-juustoa
¾ dl majoneesia
100 g kermaviiliä
4 rkl vettä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta maun mukaan rouhitulla mustapippurilla sekä suolalla. Tästä määrästä jää kastiketta myös seuraavaan kertaan.

Punasipulikastike
1 pkt valmiiksi kuutioituja pekonipaloja
1½ kpl punasipulia silputtuna
¼ dl öljyä
 ¾ dl vettä
4 rkl punaviinietikkaa
1 tl (juoksevaa) hunajaa
rouhittua mustapippuria
suolaa

Paista pekonipalat paistinpannulla ja nosta rapeaksi paistuneet pekonit pannulta. Laita silputtu punasipuli paistinpannulle, jossa on pekonin paistamisesta jäänyt lämmin rasva ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon öljy, vesi, punaviinietikka ja hunaja. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna keittyä hieman kasaan niin, että seos sakenee.

4 kommenttia:

  1. Hahah! Herkullinen salaatti oli tosiaan. Sinunkin vene näyttää oikein hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiitokset vaan loistavasta reseptivinkistä :) Mulla oli tuollainen vähän isompi vene - taisi olla kirkkovene ;)

      Poista
  2. Mä oon kans vasta vähän aika sitten oppinut tykkäämään pekonista, mutta kyllä se hyvältä vaan maistuu! :)
    Tuo sun salaatti näyttää tosi herkulliselta!! Niinkun monet muutkin salaattisi. Nam!! :) Onneksi nämä pysyy täällä tallessa, niin saan sitten kesällä kaivaa näitä ohjeita, kun silloin salaattia kuluu ja paljon. Talvellakin kyllä, mutta ei läheskään niin paljoo. Ja toki se maku on ihan erilainen näissä uusissa sadoissa, kun keskellä talvea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kesällä kuluu salaattia - silloin tulee usein tehtyä salaattia jonkin grillatun lihan seuraksi. Tuossa viime viikonloppuna oli tosi positiivinen yllätys, kun tein sen italialaisen herkkusalaatin - hiukan erilainen salaatti ja sopivan suolaista kuumaan hellepäivään :) Välillä tuntuu, että toteutettavia ruokia on niin paljon, ettei päivät riitä ;)

      Poista